Arto Taipaleenmäki

Elämme parhaillaan haasteellisia aikoja monesta näkökulmasta katsottuna. Koronavirus on asettanut maailmanlaajuisesti asiat ja tutun elämisen mallin uuteen asentoon. Puhumme ”uudesta normaalista” ja siitä, että entiseen ei ole enää paluuta. Matkustusrajoitteista aiheutuvat kerrannaisvaikutukset alkavat hiljalleen näkyä yritysten sopeuttaessa toimintaansa. Tämä vaikuttanee merkittävästi, ei vain ihmisten arkeen toimeentulon huonontumisena, vaan myös kuntien talouteen verotulojen heikentyessä. Samaan aikaan terveydenhuollon kustannukset nousevat, mikä kiristää jo ennestään tiukkaa taloustilannetta kunnissa.

Kirjoittaja: Arto Taipaleenmäki
Arto_Taipaleenmaki.jpg

Myyntipäällikkönä Compass Groupilla toimiva Arto Taipaleenmäki on pitkän linjan ruokapalveluammattilainen. Hän on nähnyt ravintola-alan kehityksen, ylä- ja alamäet vuosikymmenten aikana, muttei hätkähdä tämän päivän kriisejä tai vaatimusten kiristymistä. Arton tuntee ruoan matkan pellolta lautaselle, sillä hän on itse myös sivutoiminen maanviljelijä Pohjoisesta. Parasta asiakaspalvelutyössä ovat aidot kohtaamiset ja ratkaisujen löytäminen yhdessä.

Yhtä kaikki, nopeaa muutosta ei ole näköpiirissä. Päinvastoin koronan toinen aalto tekee tuloaan, emmekä tiedä monta on vielä edessä tai milloin rokote on valmis. Kaikki kivet on käännettävä velkaantumisen välttämiseksi ja hyvinvointiyhteiskuntamme säilyttämiseksi. Kunnissa joudutaan myös miettimään mistä enää säästöjä saadaan. Veronkorotuksilla ei asiaa ratkaista pitkällä aikajänteellä. Mitä toimenpiteitä Teidän kunnassanne on mahdollista tehdä säästöjen aikaansaamiseksi?

Yksi mahdollisuus on kuntien tukipalveluiden, kuten ruoka- ja siivouspalveluiden ulkoistaminen alan ammattilaiselle. Miten siitä on säästöjä saatavissa? Merkittäviä säästöjä voidaan saada yhteistyöllä. Säästöä tuo se, että kyseiset tukitoiminnot ovat alalla toimivien yksityisen yrityksen ydinliiketoimintaa ja palveluiden kehittämiseen on mahdollista panostaa merkittävästi enemmän. Kunnan harteilta jää pois tehtäviä, joihin tulisi olla vahvaa asiantuntijaosaamista kuten esimerkiksi ruokalistojen suunnittelua ja tuotekehitystä. Kokemustemme mukaan kunnat ovat saaneet toimintamenoihinsa mittavat säästöt vuosittain toistuvana ulkoistamalla kunnan ruoka- ja siivouspalvelut. Lisäksi kunnan keittiötilojen käyttöä on voitu tehostaa hyvällä yhteistyöllä.

Compass Group on maailman suurin ruokapalvelutoimija ja alan markkinajohtaja Suomessa. Teemme yhteistyötä monien kuntien ja kaupunkien kanssa. Esimerkiksi Kärsämäen kunnassa olemme tehneet yhteistyötä useita vuosia.

Haluamme käydä aktiivista vuoropuhelua siitä, miten voisimme tukea teidän kuntaanne ruokapalveluiden tuottamisessa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Tahdomme ymmärtää aiempaa paremmin, miten julkinen ja yksityinen sektori voivat toimia yhteistyössä tavalla, joka hyödyttää kuntia ja veronmaksajia. Kerromme mielellämme myös siitä, miten mielestämme palveluiden laatu voidaan varmistaa tarjouskilpailun yhteydessä. Keskustellaanko?
Kuulemme mielellämme ajatuksianne ja jaamme yhdessä huolia palveluiden järjestämisestä kuntanne tulevaisuuden tueksi.

Lämpimin yhteistyöterveisin,

Arto Taipaleenmäki
Myyntipäällikkö
Compass Group  

 

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä palveluista? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.