Jokainen meistä on joskus pelännyt ja pelästynyt. Koska jatkuvan epävarmuuden tunteen kanssa eläminen on kuitenkin vaikeaa, luomme erilaisia keinoja, jotka hälventävät todellisuuden yllätyksellistä luonnetta. Tänä vuonna koko maailma pelästyi yhtä aikaa. Tarvittiin yhteinen pelkoon keskittynyt globaali hypermediauutisointi, joka herätti meidät siihen tosiasiaan, että lähtökohtaisesti elämä on aina epävarmaa.

Kirjoittaja: Hannu Rahnasto
Hannu_Rahnasto_150x195.jpg

Hannu on restonomi ja valtiotieteilijä, innostunut kotikokki ja kahden tytön isä, mies joka on kiinnostunut siitä mitä ja miten ihmiset syövät. Tällä hetkellä Hannu luotsaa Compass Group Suomen 4000 ihmisen joukkuetta ja operatiivista liiketoimintaa. Intohimona on uudistaa arjen ja viihteen ruokapalvelut tulevaisuuden asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaita ovat päiväkotien lapset, koululaiset, opiskelijat, työssäkäyvät kuin seniorikansalaisetkin. Nykyisin palvelut ulottuvat yhä isommin myös matkustuksen ja tapahtumien pariin.


Monella meistä on tietysti myös omakohtaista kokemusta siitä, kun joku
lähipiirissä on sairastunut. Tilanteet ovat voineet olla vakavia tai jopa kohtalokkaita. Ja vaikka traagisia kokemuksia on meille jokaiselle tullut vastaan ennenkin, ei näin isoa ja globaalia yhteistä ”tilannetta” ole ollut aiemmin. 

Jos olemme kuitenkin ihan rehellisiä, ei se vanha normaalikaan ihan helpolta aina tuntunut ja yllätyksiä mahtui siihenkin - hyvässä ja huonossa.  Auttoiko tämä kriisi meitä näkemään kuinka moni perusasia tai tuttu juttu ei ehkä olekaan ihan itsestään selvää. Ihmisten välinen yhteys ja riippuvuus mahdollistaa maailmassa paljon sellaista, joka ei vaan tavallisessa perus arjessa tule näkyväksi.

Hyvä ruoka arjessa – onko se sittenkään ihan itsestäänselvyys? 

Yksi perusasia on syöminen. Luonnollisesti. Me olemme tottuneet siihen, että lapsemme ja nuoremme syövät päiväkodeissa, kouluissa ja opiskelupaikoilla terveellisen lounaan. Aikuisina me pääsemme töissä valitsemaan useista eri vaihtoehdoista omaan ruokavalioon sopivan kokonaisuuden. Omaisina puolestaan meidän ei tarvitse huolehtia iäkkäiden vanhempien tai sukulaisten ruokailusta. Ja kun me menemme teatteriin, kirjastoon, konserttiin, messuille tai tapahtumiin, on meillä mahdollisuus syödä, juoda ja nauttia.  

Compass Group on yritys, joka on erikoistunut tarjoamaan ruokapalveluita nimenomaan arjessa ja sen jälkeen. Siellä missä ihmiset ovat. Terveellisesti ja maukkaasti. Helposti ja varsin edullisesti. Taustalla on valtava määrä osaamista ja erikoistumista eri ikäisten ravitsemustarpeisiin ja mieltymyksiin, trendeihin, raaka-aineisiin, tuotekehitykseen, hankintaan, logistiikkaan ja ennen kaikkea ruoan valmistukseen paikan päällä ja ihmisten kohtaamiseen eri palvelutilanteiden muodossa. Suomessa joukkueen muodostaa yli 3000 vakituista ja sitoutunutta ruoka-ammattilaista. Maailmanlaajuisesti meitä on 600 000. Pelkästään Suomessa asiakaskohtaamisia on yli 30 miljoonaa vuodessa.

Kriisin myötä toimintamme on muokattu kaikkien turvallisuuteen liittyvien ohjeistusten ja toimintatapojen mukaiseksi. Haluamme ylpeänä palvella ihmisiä Suomessa ja maailmalla tässäkin ajassa ja hetkessä. Elokuussa avasimme Suomessa jälleen satoja yksiköitä.  Elokuun aikana palvelemme taas vauvasta vaariin yli 550 toimipisteessä. Myymme ruokaa mukaan ja mahdollistamme myös aterioiden kuljetuksia yhä enemmän.

Mikä on tulevaisuuden suunta – olisiko inhimillisempi arki mahdollinen?  

Kun kriisiä oli Suomessa kestänyt kuukauden, me aloitimme Suomen johtoryhmässä tulevaisuuden suunnittelun. Kysyimme kaikilta päättäjäasiakkailtamme mitä he ovat tulevaisuudesta mieltä. Teetimme koko Suomen kattavan kuluttajatutkimuksen ja selvitimme miten ihmiset kokevat oman arkensa ja tarpeidensa muuttuneen. Keräsimme tärkeimmät trendiraportit ja selvitykset ja muodostimme näistä kaikista raaka-aineista omien asiantuntijoidemme tukemana oman ymmärryksemme tulevaisuudesta.   

Kaikesta piirtyy kuva ihmisistä varsin inhimillisinä olentoina, joiden toiveet ja tarpeet korostavat nyt sellaisia perusasioita kuten

  • aidot kohtaamiset ihmisten välillä  
  • empaattinen palvelu arjessa 
  • aidosti hyvä, herkullinen ja terveellinen ruoka
  • helppous ja digitaaliset ratkaisut 
  • turvallisuus ja luotettavuus

Juuri näissä asioissa haluamme olla ihmisiä lähellä ja heidän arkeaan helpottamassa – jokaisella elämän alueella. Koulut ovat nyt auki. Opiskelupaikoilla ja työpaikoilla palvelemme myös niitä, jotka ovat etänä. Ikäihmisten parissa mahdollistamme turvallisen syömisen riskiryhmäläisten parissa. Ja kaiken keskellä avaamme uudistetun Olympiastadionin palvelut.  

Historiamme perustuu sotien jälkeiseen jälleenrakennusvaiheeseen niin Suomessa kuin nykyisen omistajamme Compass Groupin kotimaassa Isossa-Britanniassa. Haluamme olla nyt jälleen rakentamassa uutta arkea ja huomista. Kysymyshän on kuitenkin perusasioista, kuten elämässä aina. Nyt niiden inhimillinen ja epävarma luonne vain näkyy entistä kirkkaammin.    

Hyvää arjen aloitusta uusvanhassa normaalissa!😊  

Hannu  

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.