Kun kaksi suurta toimijaa yhdistyvät, pyörii taustalla koko joukko asiantuntijoita suunnittelemassa ja toteuttamassa eri tason toimenpiteitä. Yhteen perheeseen katkaistaan napanuora ja toiseen rakennetaan uusi. Kahden kulttuurin, ihmisten ja toimintatapojen yhdistyessä sattuu ja tapahtuu – vaikka tavoite on yhteinen ja arvotkin hyvin samankaltaiset. Eikä koronavuoden tuomat rajoitukset tuo kansainväliselle luomistyölle juurikaan helpotuksia. Kuinka monesti olenkaan viimeisen puolen vuoden aikana ajatellut, että jo kahden yrityksen integraatiossa olisi ollut riittämiin tehtävää ja jokainen meistä tietää, kuinka paljon korona on vienyt meiltä työkaistaa. No, onpas tässä matkalla opittu toimimaan monipuolisesti etätyöskentelyn kautta ja saamaan aikaan onnistumisia.

Kirjoittaja: Maarit Virkkala
Maarit_Virkkala_2021.jpg

Maarit Virkkalan vastuualue operational excellence on Compass Group Suomen johtoryhmässä uusi. Maarit on pitkänlinjan compassilainen, joka uudessa yhdistyneessä Compass Groupissa rakentaa toimintavarmuutta, turvallisuutta ja laatua varmistavia prosesseja sekä taustatukena toimivia järjestelmiä. Integraatiosta vastaava Maarit yhdistää kahden yrityksen parhaat puolet yhteen ja luo onnistumiselle mahdollisuuksia. Maarit tuulettaa ajatuksia luonnossa liikkuessa ja hyvän ruuan äärellä.

 

Toimintamalleja, työvälineitä ja järjestelmiä on tuhansien työntekijöiden ja 600 ravintolan yhdistämisessä satoja – on irrottautumista vanhoista ja samalla rakennetaan uusia – vaikkapa talouden, henkilöstöhallinnon, hankinnan, myynnin ja markkinoinnin saralla, lähtien vaikkapa ihan verkkosivujen tai sähköpostien yhdistämisestä. Siksi onkin ollut tärkeää priorisoida, mitä on tarpeen tehdä missäkin vaiheessa, jotta työntekijöillä on työrauha tehdä omaa työtään työvälineidenkin vielä toimiessa. Tämä integraatiomatkamme jatkuu ja monta mielenkiintoista vaihetta ja ratkaisua on edessä ennen kuin meillä on yhdenmukaiset toimintamallit ja järjestelmät käytössä.

Kahden yrityksen onnistuneen yhdistymisen taustalla ovat ammattitaitoiset ja sitoutuneet ihmiset. Minusta on ollut uskomatonta seurata ihmisten sitoutumista, ratkaisukeskeisyyttä, oman osaamisen ja parhaimpien käytäntöjen jakamista. Henkilöstöstä on huokunut innostus uuden oppimiseen ja halu tietää lisää Compass Groupista. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana tutustuneet kahden yrityksen kulttuureihin, välillä puhuen täysin samaa kieltä ja välillä tarviten hiukan tulkkausapua molempien yritystemme huippuosaajilta. Kuitenkin on ollut upeaa huomata, kuinka lähellä arvomme ovat toisiaan ja se onkin helpottanut matkaamme yhdeksi yritykseksi.

Vuoden 2021 alusta olemme yksi Compass Group Finland Oy. Juridinen yritysten fuusio on jo toteutunut ja opettelemme yhdessä kirjoittamaan yrityksemme nimeä ja sähköpostiallekirjoituksia. Tämä ei varmasti ole ollut helppoa myöskään asiakkaillemme, yhteistyökumppaneille ja toimittajillemme. Onneksi jo tehty yritysfuusio helpottaa meidän kaikkien elämää tämän osalta.

Asiakkaamme ja työntekijämme on toimintamme keskiössä nyt ja tulevaisuudessa. Tahtotilamme on jatkossakin olla luotettava kumppani niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Olemassa olevat ja kansainväliset työkalut luovat meille parhaimpia käytäntöjä, joita voimme oman tarpeemme mukaan jalkauttaa toimintaamme asiakastarpeita kuunnellen. Syksyn aikana organisoiduimme vastaamaan paremmin asiakkaittemme tarpeisiin uusille palvelualueille: työelämän palvelut, lasten ja senioreiden palvelut sekä vapaa-ajan, tapahtumien ja korkeakouluopiskelijoiden palvelut. Palvelubrändeistä Suomessa tutut Amica, Food & Co, Tastory ja Eurest saavat rinnalleen lähivuosien kehitystyönä uusia sisaria asiakastarpeiden mukaisesti.

Brändityö muun muassa yritysprofiilin ja yrityksemme tarinan sekä yrityskulttuurimme rakentaminen ovat vasta alkumatkalla. Tuoreen Taloustutkimuksen toteuttaman työelämän päättäjien imagotutkimuksen 2020 tulosten mukaan kokonaistunnettuuden ja yleisarvosanan sekä suurimman osan yritystekijöistä jatkamme toimialamme ykkösenä. Sen pohjalta on äärimmäisen vahva luottamus jatkaa yhden vahvan Compass Group Suomen tarinaa.

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä palveluista? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.