Me Compass Groupilla rakennamme asiakkaidemme kanssa heidän maailmaansa sopivia ravintolapalveluita ja tuemme tätä kautta vahvasti myös työympäristöjen muutosta nykyajan tarpeisiin. Juuri ennen Covid19-pandemian puhkeamista teetimme Pohjoismaiden laajuisen asiantuntijatutkimuksen tulevaisuuden työympäristöjen merkityksestä käyttäjilleen. Tutkimuksesta nousi selvästi kolme suosituinta trendiä ylitse muiden: liikkuva toimisto, hyvinvointia tukevat rakennukset ja holistinen, empaattista ihmisnäkökulmaa painottava ajattelu työympäristössä.

Kirjoittaja: Mariela Nortama
mariela-nortama_150x195.jpg

Mariela on kahden kouluikäisen tyttölapsen äiti ja utelias kauppatieteilijä, joka uskoo maailman nopeaan muutokseen ja yhdessä tekemisen voimaan. Hän on aiemmin toiminut myyntitehtävissä high tech- ja telekommunikaatioalalla sekä ratkaisumyynnin johtajana Compass Groupilla (aiemmin Fazer Food Services) vuodesta 2015 lähtien. Mariela rakentaa nyt uudessa roolissaan kehitys- ja innovaatiojohtajana Compass Groupilla tiiminsä kanssa kansainvälisen tuen ja esimerkkien avulla paikallisia, asiakaslähtöisiä ruokapalveluja niin päiväkotien lapsille, koululaisille, opiskelijoille, työssäkäyville kuin senioreille, Suomessa noin 130 000 aterian verran päivässä.

Huhtikuu 2020 – selkää särkee. Ojennan itseni suoraksi ja vilkaisen ikkunasta ulos: aamuaurinko tuikkii lähipensaiden hiirenkorvien välistä pikkuruisen punarinnan hyppiessä ketterästi oksalta toiselle. Enpä ole tätäkään kaunista lintua täällä aiemmin bongannut, huomaan pohtivani, kun laitan kuulokkeet takaisin päähän ja liityn aamun kolmanteen Teams-palaveriin. On kulunut neljä viikkoa Covid19-pandemian rantautumisesta Suomeen. Etäkoulu on vallannut talomme muut työpisteet, joten oma työpäiväni on vakiintunut omaan makuuhuoneeseeni. Poikkeustila on käsinkosketeltava: työtilan ergonomia sakkaa (sänkyäni ei ole suunniteltu tunteja kestävien Teams-hetkien tyyssijaksi), työpäivän paras hetki eli lounas saapuu paperipussissa ulko-ovelle (Tuhannet kiitokset Amica- kotiruoan!) ja se tärkein: arvokkaat ihmiskontaktit päivässä rajoittuu omaan perheeseen, jos Teamsin satunnaisia videopiipahduksia kollegoiden koteihin ei lasketa. Työkavereiden iloiset kohtaamiset, tuttu pöhinä toimiston käytävillä ja joukkoon kuulumisen autuas fiilis – minulla on NIIN ikävä teitä!

Uusi teknologia on antanut meille mahtavia työkaluja, joiden ansiosta voimme tehdä työtä siellä, missä haluamme ja niin kuin haluamme. Toimistottomien yritysten työntekijät ovat hajallaan jopa eri puolilla maailmaa. Tarvitaanko fyysisiä toimistoja siis enää lainkaan? Mitä menetämme, jos jäämme kokonaan kotiin etäilemään 

Vielä vähän aikaa sitten tunteille ei ollut sijaa liiketoiminnassa, mutta asiat ovat muuttuneet. Tutkimuksemme mukaan nykyään empatia, reflektointi ja itsetuntemus kuuluvat liike-elämän kymmenen käytetyimmän avainsanan joukkoon.  Työtäkään ei enää mitata tunneissa vaan luovuudessa ja tuloksissa. Tutkimuksemme perusteella työpaikka ei ole enää vain fyysinen tila, jossa käymme. Se on myös ajattelutapaasenne ja sosiaalisen yhteenkuulumisen, ”heimomme” koti 

Me nykypäivän työssäkävijät haluamme, että meidät koetaan persoonina, ihmisenä ihmiselle myös työpaikoilla. Haluamme olla osa yhteisöä – olla arvokas ja ainutlaatuinen ihmisenä niille, joiden kanssa pyrimme parhaimpaan työsuoritukseen tässä hetkessä. Kun vapaus valita sijaintinsa kasvaa – ihmiskontaktin tarve saa uuden tason.  

Siksi tulevaisuuden toimiston on oltava paitsi liikkuva, joustava ja tehokas, tukea hyvinvointia ja terveyttä, mutta tarjottava myös ”leirituli” työyhteisön kohtaamisille, empaattiselle johtamiselle ja vuorovaikutukselle.    

Oma kokemukseni tältä keväältä tukee vahvasti tätä näkökulmaa. Vaikka itse työn suorittaminen onnistuu etäillen ja työpäivän tehokkuus on vähintään tapissaan, jotain oleellista puuttuu. Pikkuruinen punarinta on upea ilmestys ikkunan takanamutta ei korvaa lähimainkaan työkavereiden kanssa kokoontumista ”leiritulen” ääreen ja sosiaalista sitoutumista ryhmään, johon olemme valinneet kuuluvamme 

Siis kyllä: fyysisiä työpaikkoja tarvitaan tulevaisuudessakinmutta niiden arvo ja toimivuus mitataan jatkossa siellä työskentelevien ihmisten, sinun ja minun arjen kokemuksen ja onnistumisen hetkissä 

Tervetuloa tulevaisuuden työympäristöösi!

Terveisin, Mariela 

 

Haluatko lukea lisää asiantuntijoiden näkemyksiä tulevaisuuden työympäristöistä? Lataa Compass Groupin uusi trendiraportti täältä.