Herkullinen ruoka syntyy hitaasti ja hartaasti. Arki puolestaan on välillä nopeatempoista ja kiihkeää. Hyvää ruokaa voi syödä kiireessäkin, anna meidän tehdä se sinulle helpoksi.

Kirjoittaja: Raisa Palaskari  
_raisa_palas00006_web.jpg

 

Raisa Palaskari on kolmen lapsen äiti sporttisessa ja menevässä perheessä. Korona-aika innosti viettämään viikonloppuisin ruokailtoja eri maiden teemoilla. Silloin pukeudutaan pikkuisen paremmin, googlataan tietoa maan tavoista ja kulttuurista, kuunnellaan paikallista musaa ja nautitaan yhdessäolosta ja uusista makuelämyksistä.

Raisa vastaa Compassilla uusien palveluratkaisujen kehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta. Työn suola on olla rakentamassa toimivaa arkea, sujuvia, joustavia ja houkuttelevia ruokaratkaisuja asiakkaille yhdessä ruoka-alan huippuammattilaisten kanssa.

Hyvä seura on puoli ruokaa

Monella työpaikalla on oltu enemmän tai vähemmän etänä pian 1,5 vuotta. Sinä aikana on luotu monta uutta tapaa ja tottumusta, niin työn tekemiseen kuin taukojen pitämiseen (tai pitämättömyyteen). Teettämämme päättäjäkyselyn perusteella noin puolet yksityisen sektorin työntekijöistä on palaamassa kesän jälkeen takaisin työpaikalle.

Kaipuu yhteisöllisiin taukoihin ja vuorovaikutukseen on jo suurta. Pohdimme parhaillaan, miten voimme omalta osaltamme olla luomassa imua tulla takaisin toimistolle. Olisiko se perjantain aamupalabrunssi tiimin kanssa, kaupungin maittavin kahvi, herkullinen iltaruoka perheelle kotiin viemisinä, etäpäivän valmis ateria tai ravintolan päivitys työpaikan viihtyisäksi kahvilaksi?

Entä ne etäpäivät?

Vantaan Pakkalaan juuri valmistunut uusi Isojen Patojen keittiömme oli tietyllä tapaa onnellinen sattuma. Päätös rakentamisesta tehtiin jo kauan ennen koronapandemiaa, mutta nyt keittiö mahdollistaa joustavien ja liikkuvien ruokaratkaisujen tarjoamisen asiakasyrityksillemme ja kuluttajille.

Isojen Patojen projektin myötä olen päässyt ensimmäistä kertaa elämässäni rakentamaan konseptia takeaway-tuoteperheen ympärille. Olen saanut perehtyä siihen kunnianhimoon ja rakkauteen, jota gastronomiatiimimme tuntee laadukkaita raaka-aineita, makupareja, rakennetta ja suutuntumaa kohtaan. Siihen, miten annoksen halutaan olevan kaunis, värien sointuvia, makujen tuttuja ja toisaalta yllättäviä, raikkaita ja tuoreita. Jokainen ruoka-annos, jonka valmistamme uudessa Isojen Patojen keittiössämme, on hienon yhteistyön tulos. Pohdimme millainen tarina ja pakkaus puhuttelevat kuluttajaa, mistä valmista ruokaa halutaan ostaa ja millaisia aterioita toivotaan. Digitaaliset ratkaisut tekevät ostamisesta helppoa ja sujuvaa.

Kuluttajien toiveiden pohjalta olemme tuomassa markkinoille maistuvia ja moderneja kasvisruokia, maukkaita kotiruokia, maailman makuja, bowleja, ruokaisia salaatteja sekä erilaisia lusikoitavia ja juotavia välipaloja. Kaikki kokkiemme tekemiä. Raaka-aineissa suosimme vahvasti kotimaisia raaka-aineita. Sinkku- ja perhekoossa. Ekologisesti pakattuja, digitaalisesti ostettavissa. Ja ennen kaikkea maukkaita arjen pelastajia.

Vuosi sitten keväällä laitoimme Amica-auton kuskaamaan ruokaa ympäri pääkaupunkiseutua. Moni teistä on löytänyt tiensä auton pysäkeille, ja kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa nousussa. Meidät voi bongata myös Woltista, jonka valikoimaan on tulossa syksyllä uusia kotiruokaa tarjoavia ravintoloitamme.

Haluamme tarjota mahdollisuuden nauttia ruoanlaitosta silloin kun siltä tuntuu, mutta nauttia maittavaa ja samalla terveellistä ruokaa ihan joka päivä. Joskus on kiva vapauttaa itsensä ruoanlaitosta ja istua kotonakin valmiiseen pöytään. Oletko samaa mieltä?

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.