Compass Group Suomen Jaana Korhola miettii ruokaratkaisuja uudenlaiseen arkeen ja etäruokapalvelujen merkitystä joustavassa työnteonmallissa.

FF_FI_Jaana-Korhola-150x195px.jpg

Kirjoittaja: Jaana Korhola
Jaana Korhola on pitkän linjan ravintola- ja ruokapalveluammattilainen, joka on vuosien varrella nähnyt ravintola-alan muutokset kentän toiminnasta muutosjohtamiseen ja uusien ratkaisujen kehittämiseen uudenlaisiin tarpeisiin. Jaana on pitkään toiminut Compass Group Suomen ja edeltävien yhtiöiden toimitusjohtajana ja luonut hyvinvointia suomalaisille monipuolisten ruokaratkaisujen avulla. Jaana rentoutuu vapaa-ajalla kokaten ja koiran kanssa lenkkeillen.

Ketterästi uusia ruokaratkaisuja etäruokailuun

Kaikki merkit viittaavat siihen, että työnteon todennäköisin uusi normaali on hybridimalli. Sitä tukee myös teettämämme tutkimus, jonka mukaan 70 % kannattaa joustavaa työnteonmallia. Mielenkiintoista ovat aina marginaalit. Tutkimuksen mukaan 23 % haluaa siirtyä kokonaan takaisin toimistolle ja 5 % jäädä pysyvästi etäilemään. Mihin ryhmään sinä kuulut?

Pandemia iski meihin täydeltä laidalta kevättalvella 2020. Alkupamauksen jälkeen liikevaihdon pudotus on vakiintunut, mutta on vielä korkea eli noin 50 %. Näyttää kuitenkin siltä, että paluu työpaikoille tapahtuu, tosin hybridimallilla.

Miksi tutkimuksen mukaan suurin osa haluaa takaisin toimistoille ja oppilaitoksiin?

Tutkimuksessa korostuu yhteisöllisyyden kaipuu ja ateriapalvelut. Eräässä vastauksessa sanottiin: ”Aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit ovat syy, miksi haluan takaisin työpaikalle. Ateriapalvelut ovat henkireikä tavata työkaverit ja näen myös, että jatkossa innovoinnin kannalta kohtaamispaikat ovat tärkeitä ja konttorien pitää olla sellaisia paikkoja, missä viihdytään ja jossa ruokapalvelut on laadukkaasti tuotettu.”

Edellä mainittu asettaa myös meille laatuvaatimuksia. Terveellinen ja monipuolinen ruoka vaihtoehtoineen nähdään tärkeänä. Pitkän etäilyn aikana varsinkin kasvislisäkkeet aterialla ovat saattaneet supistua kurkkuun ja tomaattiin ja mikä riemu onkaan, kun työpaikalla on tarjolla monipuolinen salaattipöytä ja pääsee valmiiseen lounaspöytään. Työvireyden kannalta tauoilla ja aterioilla on kiistattomat terveysvaikutukset.

Meillä on ratkaisuja myös etäruokapalveluihin

Monipuolisuuden lisäksi odotetaan entistä enemmän joustavuutta palveluratkaisujen ja aukioloaikojen suhteen. Ruokaratkaisujen toivotaan tuovan helpotusta etätyöpäiville. Monet asiakasorganisaatiomme ovatkin halunneet tukea henkilöstöään etätyöpäivien ruokaratkaisuissa. Erilaiset takeaway-ratkaisut, ruokakassit lounaslipun hinnalla ja 24/7 -itsepalvelukassat tukevat hybridityönmallia. Tulemme syksyn aikana kartoittamaan laajemmin asiakasorganisaatioiden tarpeen etäruokaratkaisuihin tukeaksemme organisaatioiden omaa työskentelykulttuuria.

Etäruokaratkaisuja helpottamaan avasimme kesällä Isojen Patojen keittiön Vantaan Pakkalaan. Valmistamme siellä laadukkaita ja maistuvia aterioita asiakaskuntamme etäruokatarpeisiin sekä pakattuja aterioita ravintoloistamme mukaan ostettaviksi. Meillä on toiminnassa pääkaupunkiseudulla myös Amica-ruoka-auto, joka kulkee sovituilla reitillä ja myy mm. perheaterioita ja sesongin herkkuja. Se on osoittautunut varsin onnistuneeksi palvelumuodoksi turvaamaan isommankin perheen kotiateriapulmat.

Voit lukea tutkimuksestamme tarkemmin oheisen linkin takaa:
https://www.compass-group.fi/tietoa-meista/Ajankohtaista/lataa-compass-groupin-paattajatutkimus-2021/

Pirteyttä alkavaan syksyyn!
Jaana Korhola, toimitusjohtaja, Compass Group Suomi

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.