Ruokatrendit vaikuttavat myös kokoustarjoiluihin. Voisilmäpullien ja täytettyjen sämpylöiden rinnalle on noussut vahvasti sormiruoka, joka on kevyttä ja houkuttelevan näköistä. Tarjoilut ovat myös enenevissä määrin kasvipohjaisia ja aivoystävällisiä.

 Kirjoittaja: Kristiina Ramirez

Kristiina Ramirez vastaa asiakkuusjohtajana avoimen sektorin liiketoiminnasta Compass Groupilla. Tähän liiketoiminta-alueeseen kuuluu business parkit,
yliopistot ja ammattikorkeakoulut, kokoukset, juhlat ja tapahtumat, sekä erilaiset räätälöidyt kohteet. Kristiina draivaa bisnestään tiiminsä kanssa päivittäin motolla "iloista, rohkeaa ja
out-of-the-box". Kaiken ytimessä on tuottaa elämyksiä ja mieleenpainuvia asiakaskokemuksia; niin arjessa kuin juhlassa. 

Elämyksellisyys on tärkeää myös kokoustarjoiluissa. Tärkeille vieraille halutaan tarjota edustava kattaus, joka kertoo myös kokouksenjärjestäjän arvoista. Jotkut haluavat keskittyä enemmän raaka-aineiden vastuullisuuteen, jotkut kasvipohjaiseen tarjontaan ja osa toivoo näyttävää herkkuhetkeä. Me Compass Groupilla haluamme antaa parhaan panoksemme kokoustarjoilujen kehittämiseen ja helppoon toteutukseen asiakkaillemme.

Kokouksissa voi tarjota myös aivoystävällistä ruokaa

Pitkä ja kiireinen työpäivä tekee ruokarytmin ylläpitämisestä haastavaa, ja jotain olisikin suositeltavaa syödä noin kolmen tunnin välein. Makea suupala voi hektisen päivän aikana tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta kostautuu helposti vireystason laskiessa jo hetken kuluttua. Tähän oiva apu onkin tarjota kokouksissa myös aivoystävällistä syötävää.

Olemme tuoneet paljon kotimaisia marjoja ja kasviksia osaksi kokoustarjottavia. Terveelliset vaihtoehdot ilahduttavat myös mieltä väriloistollaan. Kehitämme paljon kokoustarjoiluihin sopivaa reseptiikkaa EU:n laatiman aivoruokakriteeristön mukaisesti. Aivoystävällisellä ruualla on suuri merkitys energiatasoon ja jaksamiseen.

Kasvispohjainen ruokavalio on vahvassa nosteessa ja haluamme tehdä siitä sellaista, että se maistuu ihan kaikille. Herkullinen mottomme onkin, että ”se nyt vain sattuu olemaan kasvisruokaa” – maku on tärkein.

Vastuulliset valinnat ohjaavat kaikkea liiketoimintaamme. Käyttämämme lihatuotteet ovat 95 % kotimaisia ja broileri on 100 % kotimaista. Ilmoitamme aina lihan alkuperän. Myös kasvikset pystymme jäljittämään suoraan niitä viljeleville tiloille. Vastuullisuus on meille todella tärkeää ja se ilmenee myös tehokkaana hävikin hallintana ravintoloissamme.

Kahvitori on yksi ratkaisu hävikin pienentämiseksi

Kahvitori on malli, jossa katamme taukotiloihin kattauksen monenlaista tarjottavaa yhteisesti useammallekin kokousryhmälle. Vaikka tarjolle tuotavan ruuan määrä ei kasva, niin pienet annokset ja runsas näyttävä tarjoilu tekevät sen houkuttelevaksi, ja lautasille päätyy yleensä vain se määrä herkkuja kuin on aikomus syödä.

Toinen ratkaisu hävikin minimoimiseen on lounge-tyyliin toteutettu kylmävitriini tai buffetti, josta tarjoilut voi poimia mukaan kokoustilaan. Tällöin jokainen saa valita itselleen maistuvan vaihtoehdon ja juuri sen verran, kun tulee syötyä.

Tulevaisuuden trendinä on selvästi tarjota kokouksissa terveellistä, kaunista ja vastuullisesti hankittua ruokaa. Annamme täyden panoksemme kehittääksemme tarjontaamme edelläkävijöinä tähän suuntaan.