Kaikki työ mikä on tehty ravintolatoiminnassamme kevään aikana, ansaitsee ison kiitoksen lisäksi vahvan ymmärryksen ja kunnioituksen ammattilaisuutta kohtaan.

Olemme eläneet poikkeuksellista aikaa, jonka voisi ehkä hahmottaa alkaneen 13.3.2020. Ennennäkemättömän nopeasti koko ravintolatoimiala joutui vastaamaan tuntemattoman uhan tuomiin haasteisiin.  Olen iloinen, että tänään kesän kynnyksellä huomaan hengittäväni hieman vapaammin. Värit ovat palanneet elämääni ja pieni orastava toivo siitä, että voimme edelleen avata lisää ravintoloitamme, kasvaa päivä päivältä.

Kaikki työ mikä on tehty ravintolatoiminnassamme kevään aikana, ansaitsee ison kiitoksen lisäksi vahvan ymmärryksen ja kunnioituksen ammattilaisuutta kohtaan. Pystyimme sopeuttamaan toimintaamme ennennäkemättömän nopeasti sekä tehokkaasti ja samaan aikaan luomaan myös uusia toimintamalleja palvellaksemme asiakkaitamme haastavassa tilanteessa.

Kaikki se tahdonvoima, sinnikkyys ja osaaminen on nyt käytössä, kun lähdemme avaamaan keväällä suljettuja ravintoloita. Me opimme elämään tuntemattoman uhan kanssa, vastaamme turvallisuuden tunteen tarpeeseen ja pidämme huolta siitä, että asiakkailla ja henkilöstöllä on kiva tulla ravintoloihimme ja myös viihtyä työssä sekä asiakkaana.

Ammattilaisuus ansaitsee hieman tarkempaa tutkiskelua. Mistä asioista se ravintolatoimialalla muodostuu? Sanonta kuuluu: yritys tekee sitä mitä se osaa. Tämä tarkoittaa meillä tinkimättömyyttä laadusta, ystävällisyydestä, ratkaisukeskeisyyttä kovassakin paineessa ja raudanlujaa ymmärrystä bisneksestä. Tätä kaikkea löytyy meidän ravintolapäälliköistä ja vielä paljon muutakin.

Pysähdyin miettimään ammattilaisuutta myös Turun Yliopiston tuoreen tutkimuksen näkökulmasta (TYÖ2-hanke), missä kannustetaan kehittämään työkaveruutta.  Tulosten perusteella työkaveruus rakentuu kolmen työn tekemiseen liittyvän pilarin varaan: olen ammattilainen työssäni, toimin yhteisen suunnan mukaisesti sekä varmistan työn ja asiakaspalvelun sujuvuuden. Hankkeessa tunnistettiin lisäksi myönteistä vuorovaikutusta ilmentäviä työkaveruuden ydinarvoja, joita ovat valoisuus, inhimillisyys, luottamus ja rohkeus. Vuosi sitten kysyimme erään tutkimuksen yhteydessä työntekijöiltämme, miksi he ovat valinneet meidät työnantajakseen, ja myös miksi he ovat jääneet meille töihin. Hyvät työkaverit nousivat ehdottomasti ykkössyyksi jäädä meille töihin! Olen tästä tuloksesta todella ylpeä, hyvät työkaverit auttavat, tukevat ja ovat läsnä etänä tai paikanpäällä – ja se on mielestäni arvokasta varsinkin tässä vieraassa tilanteessa. Meillä ei kysytä minkälaisista työkavereista minä pidän, vaan meillä kysytään minkälainen minä voisin olla, jotta minun kanssani olisi kiva tehdä töitä. Tätä ajattelua me tulemme vahvistamaan myös tulevaisuudessakin!

Olemme matkalla kohti valoisampia aikoja, saamme ravintoloitamme auki ja pystymme toivottamaan asiakkaamme tervetulleeksi! Tulemme tarjoilemaan rakkaudella, ammattitaidolla ja suurella sydämellä hyvää ja ravitsevaa ruokaa tänään ja enenevissä määrin myös tulevaisuudessa.

Tervetuloa!

Kirjoittaja: Päivi Murtopuro
paivi_murtopuro_150x195.jpg

Päivi vastaa henkilöstön osaamisen kehittämisestä Compass Groupilla. Ihmiset ja osaamisen kehittäminen ovat Päiville sydämen asioita, hän tekee työtään tiiminsä kanssa yhteistyössä liiketoiminnan ja asiantuntijaorganisaation kanssa. Kaiken tekemisen ytimessä on ihminen. Luomme yhdessä työpaikkakulttuuria, jolla on vankat arvot ja joka vetää omistautuneita ja osaavia työntekijöitä sekä johtajia puoleensa. Tärkeintä meille on jatkuva ja ammattimainen työntekijöiden kehittäminen ja se, että oikeat henkilöt ovat oikeissa tehtävissä oikeaan aikaan.

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.