Pohdiskelin sukupuolten välistä tasa-arvoa monesta näkökulmasta. Naistenpäivän kunniaksi Helsingin Sanomat raportoi laajasti naisten asemasta maailmalla. Suomeen syntyminen on naiselle lottovoitto ja aiheesta lukeminen sai minut tyypilliseen tapaan nöyräksi. Minä ja tyttäreni olemme saaneet kasvaa uskoen siihen, että meistä on ihan kaikkeen mihin haluamme ryhtyä, eikä sukupuolemme ole este.

Kirjoittaja: Ulla Kurkela
ulla_kurkela.jpg

Kansainvälisissä kehitys- ja projektijohtotehtävissä aiemmin toiminut Ulla Kurkela on vastannut syksystä 2020 lähtien Compass Group Suomen hankinnoista, joissa korostuvat tänä päivänä vastuullisuus, toimittajakumppanuus ja laatu. Saatavuus yli 500 ravintolan toimijalle tuotantokeittiöineen perustuu pitkään toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön mm tuotekehityksen kanssa. Elämään ja sen ilmiöihin uteliaisuudella suhtautuva Ulla harrastaa monipuolista liikuntaa, eikä jätä käyttämättä tilaisuutta syödä hyvin. Etätyöselfien itsestään napannut Ulla kaipaa korona-arjessaan työkavereiden kanssa lounastamista ja ihania iltakahvileivonnaisia.

Suomen todellisuus poikkeaa monessa asiassa globaalista todellisuudesta myös työelämässä. Olemme maailman mittakaavassa hyvin tasa-arvoinen maa. Compass Group toimii kuitenkin maailmanlaajuisesti 45 maassa ja pysähdyin kuukausiraportointia tehdessäni pohtimaan joitakin mittareita ja periaatteita, joita meillä yrityksessämme on:

  • Compass Groupissa kaikki maat raportoivat naisten osuuden maan johtoryhmässä. Osuuden kehitystä seurataan. Vuonna 2020 keskimäärin noin kolmannes (38%) johtoryhmäläisistä oli naisia, kun se vuonna 2017 oli 28%.
  • Koko Compass Groupin tasolla kaikista päättävistä elimistä raportoidaan prosentuaalinen naisten osuus, jota määrätietoisesti on kasvatettu.
  • Yrityksen sisäistä miesten ja naisten palkkaeroa seurataan ja siitä raportoidaan.

Globaalilla työnantajallamme on tavoitteena nostaa naisten osuutta päättävissä asemissa ja tukea tasa-arvoisia mahdollisuuksia. Yrityksemme on mukana mm. WiHTL -hankkeessa (www.wihtl.com/home), joka on omistettu lisäämään naisten ja etnisten vähemmistöjen edustusta kaikilla tasoilla ja johtotehtävissä kaikkialla hotelli-, matkailu- ja vapaa-ajan (HTL) yritystoiminnassa. Maailmanlaajuisesti yli puolet koko henkilöstöstä on naisia (57% vuonna 2020).

Suomen johtoryhmässä sukupuolten suhde on pohjoismaisella tavalla vinksallaan, sillä naisia on johtoryhmässämme suurin osa. Miesten lukumäärä kahdenksanhenkisessä johtoryhmässämme nousi tämän vuoden helmikuussa kahteen, kun talousjohtajaksemme vaihtui pitkään talouden perään luotsanneen Eeva Vaanjoen tilalle Mika Pyyskänen. Pitkään tätä ennen ainoa mies Suomen johtoryhmässä oli operatiivinen johtajamme Hannu Rahnasto. Toki suurin osa työntekijöistämmekin on naisia, joten se kuvastunee myös johtoryhmän sukupuolijakaumassa. Suomessa koko henkilöstöstämme 80% eli neljä viidestä on naisia. 

Tasa-arvo ja erilaisuuden kunnioittaminen näkyy myös Suomessa laajasti esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten tekijöiden palkkaamisessa. Olemme vastuullinen yritys emmekä missään tapauksessa hyväksy syrjintää työntekijöiden alkuperän, kansalaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Olemme työllistäneet useita kymmeniä turvapaikanhakijoita ja työllistämme jatkuvasti satoja eri statuksella olevia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. 

Compass Group on globaalisti sitoutunut seuraaviin kolmeen periaatteeseen:
- Kunnioitus (kohtelemme toisiamme kunnioittavasti, reilusti ja arvostuksella),
- Ihmisten kasvu (mahdollistamme kehittymisen ja annamme kasvun mahdollisuuksia),
- Tiimityö (välitämme toisistamme ja asiakkaista ja nautimme yhdessä tekemisestä).

Periaatteet soveltuvat sellaisenaan myös tänne Pohjolan perukoille edistämään tasa-arvoa kaikkien ihmisten välillä.

Korona kurittaa naisvaltaisia palvelutoimialoja kovalla kädellä ja olen huomannut kysyväni itseltäni, onko perustelua tuntea, että hallituksen päätökset toimenpiteiksi palvelutoimialan tukemiseksi eivät tunnu yhtä mittavilta ja napakoilta kuin joidenkin teollisten ja enemmän miesvaltaisten alojen tukitoimet. Taidan olla ”naisten asialla” -väritetyt silmälasit silmilläni tässä asiassa. Tässä kriisissä ollaan yhdessä: isät, äidit, miehet, naiset, pojat ja tytöt. Kun yhdellä ryhmällä ei mene hyvin, ei mene muillakaan. Niin kovasti toivon, että kriisin jälkeen me kaikki, sukupuolesta riippumatta, nostamme tämän toimialan ihan uuteen kukoistukseen. Hyvällä yhteistyöllä!

Terveisin,
Ulla Kurkela
hankintajohtaja, Compass Group Suomi

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.