Ammattilaisten  työturvallisuus Compass Groupilla

Turvallisuus on meille ykkösasia. Pitkäjänteinen ja systemaattinen turvallisuustyö näkyy työtapaturmien määrän vähenemisenä ja tyytyväisinä työntekijöinä. Kehitys ei olisi ollut mahdollista ilman johdon näkyvää sitoutumista turvallisuustyöhön.

joni_vilppunen_150x195.png Kirjoittaja: Joni Vilppunen
Compass Group Suomen Työsuojelupäällikkö Joni Vilppuselle turvallisuus on sydämen asia. Tavoitteenamme on nolla tapaturmaa, eli jokaisen työntekijän tulee päästä töistä kotiin terveenä – joka päivä. Joni huolehtii meidän kaikkien turvallisuudesta suurella sydämellä.

Vastuullisilla turvallisuuskäytännöillä saadaan aikaan vaikutus, jolla on aidosti merkitystä meille kaikille compassilaisille sekä läheisillemme. Olemme pystyneet vähentämään veitsen käsittelyssä sattuneiden työtapaturmien määrää yli 80 % ravintoloissamme Suomessa viimeisen neljän vuoden aikana. Kiitos viiltosuojakäsineiden ja turvallisuusasenteessa tapahtuneen muutoksen.

Turvallisuus ei ole rakettitiedettä, se on välittämistä. Se on itsestä ja työkaverista välittämistä, mutta myös asiakkaistamme välittämistä. Hyvin hoidettu ja johdettu turvallisuus mahdollistaa hyvän asiakaskokemuksen ja sitä kautta myös taloudellisen menestyksen. Se että asiakkaamme voivat luottaa tuotteidemme ja palvelujemme turvallisuuteen ja laatuun, lisäävät luottamusta ja lujittavat asiakassuhdetta. Turvallisuus linkittyy kaikkeen tekemiseemme.

Uuden ravintolan avautuessa järjestämme henkilöstölle työturvallisuuskoulutuksen, jossa käymme läpi tärkeimmät turvallisuuteen liittyvät asiat. Näin varmistamme, että jokainen uusi työntekijä sisäistää turvallisuuden merkityksen yrityksessämme.  Olen usein itse työturvallisuuskouluttajan roolissa ravintolan avauksissa ja mieleeni on erityisesti jäänyt erään uuden meille juuri palkatun työntekijän kommentti koulutuksen päätyttyä. ”Tuntuu tosi kivalta tulla töihin yritykseen, jossa turvallisuus on ykkösjuttu, tulee tunne, että musta oikeesti välitetään”.

Turvallisuus on välittämistä!

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.