Muutoksen edessä usein ajattelemme, että mikä muuttuu ja mikä pysyy? Sitä on hyvä sanoittaa ja olen sitä viime viikkojen aikana usein kommunikoinut erityisesti henkilöstöllemme, mutta myös asiakkaille ja sidosryhmille.

FF_FI_Jaana-Korhola-150x195px.jpg

Kirjoittaja: Jaana Korhola
Jaana Korhola on Compass Group Suomen toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä kokemus suomalaisten hyvinvoinnin parissa.

Yrityksellämme on hieno yli 40 vuoden historia sopimusravintolatoiminnasta Fazerin omistuksessa.

Olen ollut itse matkassa mukana Fazerilla yli 30 vuotta, joten tunnen alan ja sen muutokset hyvin. Elämä on muutoksessa koko ajan ja nyt olemme jälleen uuden edessä. Kesällä 2019 Fazer ilmoitti, että se on päättänyt luopua sopimusravintolatoiminnasta ja keskittyä kuluttajaliiketoimintaan. Asia oli EU:n kilpailuviranomaisilla hyväksyttävänä ja helmikuun alussa 2020 saimme vahvistuksen sille, että Compass Group PLC on uusi omistajamme. Olemme saaneet omistajan, jonka ydinliiketoimintaa ravintola- ja ruokapalvelut ovat.

Ja sitten tuli korona.

Muutoksen edessä usein ajattelemme, että mikä muuttuu ja mikä pysyy? Sitä on hyvä sanoittaa ja olen sitä viime viikkojen aikana usein kommunikoinut erityisesti henkilöstöllemme, mutta myös asiakkaille ja sidosryhmille.

Meille yrityksenä iso muutos on se, että omistaja on globaali ravintolatoimintaa harjoittava yritys, joka toimii 45 maassa ja jonka kotipaikka on Isossa-Britanniassa. Isolla toimijalla on alan osaamista rutkasti ja saimme omistajan, jolla on laajat hartiat kehittämiseen, parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja uusien ratkaisujen toteuttamiseen. Myös henkilökunnalle tämä on huikea mahdollisuus oppimiseen ja esimerkiksi työvaihtoon ulkomailla.

Pääsääntöisesti on kuitenkin todettava, että juurikaan mikään ei ole muuttunut. Ehkä tärkein asia on se, että tuttu henkilökuntamme palvelee kuten ennenkin. Olen tutustunut Compass Groupiin ja on hämmästyttävää, kuinka samanlainen kulttuuri ja arvot heillä on. Kaikki lähtee ihmisistä ja arvostuksesta henkilökuntaan, joka mahdollistaa hyvän asiakaskokemuksen. Ostaessaan meidät, he sanoivat, että tällä kaupalla he saavat myös ainutlaatuista ruokaosaamista ja intohimo ruokaan ja innovaatiot ovat jatkossakin yhtä tärkeitä kuin aiemmin. Käytämme jatkossakin kotimaisia raaka-aineita ja erityisesti suomalainen liha on meille tärkeä asia sekä sesongin kasvikset ja juurekset. Olen iloinen, että myös Compassilla henkilöstön työturvallisuuteen panostetaan, koska välitämme ihmisistä ja se heijastaa myös toiminnan laadukkuutta. Vastuullisuus on tärkeää ja tänä vuonna panostamme erityisesti ruokahävikin vähentämiseen. Yksi konkreettinen keino ruokahävikin vähentämiseen koronan aikana on juuri käynnisteillä oleva ruokahävikin superedullinen myynti omalle henkilökunnalle ja erityisesti heille, jotka ovat lomautettuina.

Mikä toimintaympäristössämme muuttui nopeasti heti yritysmuutoksemme jälkeen, oli äkillinen ulkopuolelta odottamatta tullut muutos, joka vaikutti toimintaamme nopeasti. Puolet ravintoloistamme on suljettu ja toimintamalleja olemme uudistaneet nopeasti. Olemme tekevä organisaatio ja yrityksemme perusta sodanjälkeisestä Lotta-hengestä välittyy edelleen toimeen tarttumisena. Olemme mm käynnistäneet pääkaupunkiseudulla Amica-ruoka-autopalvelun ja tarjoamme herkullista kotiruokaa sekä yksittäispakattuna että perhepakkauksina.

Meillä on uusi tarjotin ja siinä tuttu lautanen. Erilaisissa muodoissa nyt poikkeustilan aikaan ja sopeuttaen uuteen normaaliin akuutin tilan jälkeiseen aikaan.