Ruokaa terveydelle ja toipumiseen raastesalaatti Compass Group

Suunta on oikea, vauhti kiihtyy - yksi askel kerrallaan, kaksi eteen eikä toivottavasti yhtään taakse.

 

Kirjoittaja: Ulla Kurkela
Blog_Ulla_Kurkela.jpg

Gastronomia- ja hankintajohtaja Ulla Kurkela johtaa Compass Groupin tuote- ja valikoimakehitystä sekä hankintatoimea, joissa korostuvat vastuullisuus, toimittajakumppanuus ja laatu. Ihmisiin, elämään ja sen ilmiöihin uteliaisuudella suhtautuva Ulla harrastaa monipuolista liikuntaa eikä koskaan jätä väliin tilaisuutta syödä hyvin. Letkajenkan sijaan hän tanssii mieluummin salsaa. Ulla on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri ja kokki. 

Vaappuvaa letkajenkkaa kohti parempaa huomista

Viimeiset vuodet vastuunkantaja-teema ja pohdinta ovat enenevissä määrin olleet osa päivittäistä työtäni, osa agendaa miltei kaikessa tekemisessä. Se on juuri niin kuin pitääkin olla. Mutta myönnän, ettei tämä tanssi luista minulta luonnostaan. On kovin paljon uutta ja opittavaa, jotta päivittäinen päätöksenteko olisi oikeansuuntaista ilman erityistä harkintaa ja asioiden varmistelua.

Oikeudenmukaisuuden tavoite, turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys, vastuullisuus kaikissa teoissa ja halu kantaa vastuuta ja toimia oikein toistuu strategiassamme ja toimintasuunnitelmissamme sekä ohjaa valintoja ja tekoja. Helppoa vastuunkanto ei monimutkaisessa maailmassa ole! Välillä tuntuu, että harppaan isoja jättiläisaskeleita omassa ymmärryksessäni riippuvuussuhteista ja edistän vaikuttavuudeltaan merkittäviä tekoja. Välillä en ymmärrä ollenkaan mistä muut puhuvat tai miten jokin asia liittyy kokonaisuuteen. Välillä olen tietämätön ja hävettää, että jokin perusasia on mennyt ohi. Välillä loistan tietämättäni, kun valistuksen kautta valaistumiseni on tapahtunut eri tahtiin kuin muilla. Kaksi eteen, yksi taakse. Jonkinlaista letkajenkkaa kohti parempaa huomista.

Tiedostan, että työroolissani johdan tiimiä, joka toteuttaa Suomessa Compassin hankintaa, tuotekehitystä ja valikoimahallintaa ja että teemme työtämme yhdessä maailman suurimmista catering-alan yrityksistä. Siten meillä on kokommekin vuoksi korostunut vastuu tehdä kestäviä valintoja. Haluamme tarjota tuotteita ja palveluja, jotka ovat mahdollisimman laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja. Olemme sitoutuneet Compass Groupin globaaleihin politiikkoihin ja toimintatapaohjeistoihin. Tunnustamme, että kaupallinen toimintamme vaikuttaa asiakkaisiimme, kuluttajiimme, toimittajiimme ja niihin ihmisiin, jotka työskentelevät toimitusketjussamme. Toimimalla vastuullisesti ja ammattitaitoisesti kaikissa tuotekehitys-, osto- ja toimitusketjuprosesseissamme pyrimme tarjoamaan turvallista ja laadukasta ruokaa sekä palveluita asiakkaillemme. Samalla kannamme vastuumme myös toimittajistamme ja toimittajien työntekijöistä.

Kun kohtasin tavoiteasetantamme suhteessa käytäntöön ja päivittäiseen päätöksentekoon, tuli ensin kylmä hiki, sitten nousi innostus ja lopulta tulin toiveikkaaksi. Sitten huomasin meidän kaikkien käärineen hihat: taloudellinen ja sosiaalinen vastuullisuus, ruokaturvallisuus, jäljitettävyys, ilmastonmuutoksen hillintä, metsäkadon pysäyttäminen, eläinten hyvinvointi, luonnon monimuotoisuus, CO2-päästöt, hävikki jne. Huomaan meidän löytäneen vaikuttamiskeinoja ja kehittäneen seurantaa ja mittareita, joilla varmistamme, että suunta ja toimenpiteiden mitoitus on oikea. On etuoikeus saada tehdä työtä, jossa voi vaikuttaa. Haastavan kokonaisuuden hahmottamisessa ja pilkkomisessa ihmisen kokoisiksi tekemisiksi, tiimiäni on auttanut uusi vastuullisuuspäällikkömme Marketta, joka tukee ja auttaa silloin kun letkajenkkaa tanssiessa tuntuu, että joutuu astumaan liian monta kertaa taakse - tarkistaakseen suuntaa ja ymmärtääkseen paremmin.

Parhaillaan teemme mm. ruokalajikohtaista tuotetiedon hallintaa ja päivitämme ilmastoystävällisyysmerkin jokaiseen reseptiin, joka täyttää kriteerit. Hiilijalanjälki onkin jo jonkin aikaa ollut jokaisessa tuoteselosteessamme. Lisäksi kehitämme ja testaamme uutta kasvispohjaisiin proteiineihin perustuvaa reseptiikkaa ja siirryimme rasvattoman maidon osalta luomumaitoon. Edelliset ovat esimerkkejä oikeansuuntaisista askelista, joilla haluamme auttaa myös asiakkaitamme tekemään vastuullisempia valintoja. Suunta on oikea, vauhti kiihtyy - yksi askel kerrallaan, kaksi eteen eikä toivottavasti yhtään taakse.

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.