Tänä vuonna olen tehnyt töitä etänä yhteensä useita kuukausia. Ja pitkälti eineksillä. Mutta tänään, aamupäiväksi, on kalenterissani varaus työpajapalaverille. Osallistuisinko etänä Teamsilla… vai ajaisinko toimistolle? Päätän mennä toimistolle, sillä palaveri on järjestetty isossa, turvavälillisessä tilassa ja onhan se mukava samalla nähdä livenä työkavereita!

Kirjoittaja: Jiri Luoto
mariela-nortama_150x195.jpg

Jiri vastaa Compass Groupin suurimman liiketoiminta-alueen eli työelämälle suunnattujen palvelujen kuten henkilöstöruokailun ja edustuksen sekä teollisuuden vuororuokailuratkaisujen tuottamisesta ja kehityksestä. Asiakkuusjohtajana Jiri kuuntelee asiakkaitaan ja rakentaa kumppanuutta sekä luottamusta tulevaisuuden uudenlaisiin ruokapalveluihin.
Jiri on työskennellyt Compass Groupilla (ent. Fazer Food Services) ennen asiakkuusjohtajan tehtävää myös hankinnoissa ja projektien vetäjänä. Elämän tasapainoa Jirille tuo perhe, rintamamiestalo, luonto ja hyvä ruoka. Missiona on auttaa nykypäivän työntekijöitä hyvän ruuan ääreen arjen keskellä – missä ikinä töitä tehdäänkin.

Kun saavun paikalle, on VÄHINTÄÄN yhtä sykähdyttävää nähdä sivupöydälle asetetut värikkäät smoothiet, sopivan pieneksi leikatut kerrosleivät, jogurttiannokset marjoilla, makeat leivonnaiset ja tuoreet kahvit. Tästä tulee hyvä ja virkeä wörksoppi ja tulen jatkossakin mielelläni toimistolle live kokouksiin.

Ja sitten lounaalle - omalla varatulla aikaikkunalla tietenkin, jotta ravintola ei ruuhkaudu. Hymyilevät ravintolapäällikkö Ritun kasvot ovat kassalla vastassa, monipuolinen ruoka on tehty valmiiksi (luksusta näinä päivinä!) ja laitettu runsaana kauniisti esille… tämähän on helppoa! Nyt olemme oikein buffa hengessä liikkeellä, joten otan runsaasti salaattipöydän vaihtoehtoja sekä kastikkeeksi runsaan punaista puolukka-vinegrettiä. Lämpimällä puolella paistettujen perunoiden ja juuresten kanssa nautin hieman naudanliha-kasviskastiketta ja sitten herkullisia kasvispihvejäkin pitää maistaa. Tästä ei kuitenkaan tule ähky, sillä annos on kohtuullinen ja runsaasti kasviksia sisältävä. Ateriakoko on sopiva – yhden lautasen malli ilman tarjotinta, leipä leipätorilta ja vedet valmiina pöydissä. Juttu työkavereiden kanssa jatkuu turvavälitetyssä pöydässä ja ruoka ON maukasta 😊.

Poikkeusajoista johtuen omassa henkilöstöravintolassamme on tälläkin hetkellä pienehkö volyymi ja keittiötilatkin rajalliset. Lämmin ruoka ja salaattisekoitteet kuljetetaan tänne valmistukseen keskittyvästä keittiöstä. Itse palvelu ja maku pystytään toteuttamaan näin pienelläkin henkilöstömäärällä.   

Iltapäivällä ajelen töistä kotiin. Ai niin, unohdin ostaa huomisen etäpäiväruuan aulasta (Amica-auto ei vielä aja naapurustooni). Olihan siinä aulan kylmäkaapin vieressä mainos asiasta, mutta tänään se ei tavoittanut asiakaspolkuani. Mitähän muita herättäviä muistuttamisen tapoja keksivät seuraavaksi...? No, lämmöllä muistelen etätyöpäivää, jolloin yksinäni söin toimistolta ostamaani annosateriaa suoraan pakkausrasiasta – mikä MAKUELÄMYS! Miten tämä maku saadaankin tuotua näin hyvänä tänne asti, tämä on ammattitaitoa! Liikuttuneissa silmissäni näin lisäksi Lillin (Gastro Chefimme Lilli Jyräs) iloisen olemuksen – tämä ei ole vain jonkun tekemää ruokaa vaan ”meidän Lillin”. Oli kuin söisin hyvässä seurassa. Toivon kaikille asiakkaillemme samaa kokemusta – maukasta, läsnä olevaa ruokaa. Myös etänä.

Kiitos Lilli, Simo, Ritu ja kiitos kaikki muut ”lillit”, ”simot” ja ”ritut”! Me teemme ruokaa suurella intohimolla ja se näkyy ja tuntuu. Me kyllä voitetaan tämä hyvin erilainen poikkeusaika!

Merkityksellistä syksyä toivottaen,  

Jiri
Asiakkuusjohtaja, Business asiakkuudet

 

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja ruokaan liittyvistä trendeistä? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.