Yrtit kruunaavat potilasruokailun sairaalassa

Lähdemme innolla yhteistyöhön Mäntymäen sairaalan kanssa.

Compass Group hoitaa Turun kaupungin Mäntymäen sairaalan ruokapalvelut lokakuusta lähtien. Sopimus kattaa ruokapalvelut Mäntymäen sairaala-alueen potilaille, asiakkaille ja sairaalan henkilökunnalle sekä sairaalan kahvilapalvelut. Päivittäin sairaalan ruokapalveluista nauttii noin 1000 henkilöä.

”Sairaalaruoka on oma vaativa erikoisalansa. Erityisen mielenkiintoista on saada kumppaniksi toimija, jolla on näkemystä ja uskallusta kokeilla uusia toimintatapoja. Odotamme paljon tulevalta yhteistyöltämme ja ryhdymme siihen hyvillä mielin”, pohtii Riitta Liuksa, Turun kaupungin hyvinvointitoimialan toimialajohtaja.

Compass Group toimii jo nyt kuntien ruokapalvelukumppanina päiväkodeissa, kouluissa ja seniorikansalaisten palvelutaloissa. Uuden sopimuksen myötä Compass Groupin toiminta laajentuu uuteen asiakassektoriin Suomessa, potilaiden ruokapalveluihin. Aikaisemmin Compass Group on hoitanut Mäntän sairaalan ruokapalvelut ja toimii tällä hetkellä sairaalasektorissa Ruotsissa. 

”Olemme hyvin iloisia uudesta sopimuksesta. Sairaalaympäristössä ateriat voivat olla päivän kohokohta, ja pidämme äärimmäisen tärkeänä, että annokset ovat terveellisiä, ravitsemuksellisesti täysipainoisia ja hyvänmakuisia. Ruuan lisäksi myös ympäristö on tärkeä. Aiomme muun muassa kehittää henkilöstöravintolaa ja muuttaa kanttiinin kahvilaksi”, sanoo Jaana Korhola, Compass Group Suomen toimitusjohtaja.

Compass Group näkee isoja mahdollisuuksia kehittää julkisen sektorin ruokapalveluita niin laadun kuin kustannustehokkuudenkin näkökulmasta ja uskoo, että rakenteelliset muutokset Suomen kuntakentässä tarjoavat kunnille nyt hyvän mahdollisuuden pohtia ruokapalveluiden tuottamismalleja uudella tavalla.

 ”Haluamme toimia tulevaisuudessa julkisen sektorin kumppanina nykyistä huomattavasti laajemminkin ja olemme erittäin iloisia meitä kohtaan nyt osoitetusta luottamuksesta”, jatkaa Jaana Korhola.

Lue lisää kuinka suuri merkitys ruoalla on terveydenhuollolle ja hoivapalveluille