Be A Star -palkitsemisohjelmalla juhlistetaan upeita compassilaisia, jotka tekevät kollegoidensa ja asiakkaidensa jokaisesta arkipäivästä pikkuisen paremman.

Compass Groupin työntekijöitä palkittiin Be A Star -palkinnoilla 10.6. Kollegoiden ehdotusten joukosta raati valitsi voittajan kolmessa kategoriassa: Vuoden kasvaja Linda Kärkkäinen, Tähtiperehdyttäjä Sirpa Ovaskainen ja Meidän compassilainen Helena Lehto. Paljon onnea palkituille!

Be A Star -palkitsemisohjelmalla juhlistetaan upeita compassilaisia, jotka tekevät kollegoidensa ja asiakkaidensa jokaisesta arkipäivästä pikkuisen paremman. Ohjelma on kansainvälinen, koko Compass Groupia koskeva, mutta maat voivat toteuttaa sitä itsenäisesti. Työntekijöiden palkitseminen parantaa henkilöstökokemusta ja sitouttaa henkilöstöä.

– Työntekijät ovat toimintamme sydän. Haluamme huomioida upeita ammattilaisiamme ja osoittaa, että arvostamme heitä, sanoo HR Business Partner Annimaija Typpi Compass Groupilta.

Nyt keväällä palkittiin compassilaisia kolmessa kategoriassa: Tähtiperehdyttäjä, Vuoden kasvaja ja Vuoden compassilainen. Jokainen compassilainen sai ehdottaa palkittavia, ja yhteensä ehdotuksia tuli 77. Eri toiminnoista koostuva raati valitsi ensin kustakin kategoriasta kolme ehdokasta finaaliin, ja lopulliset voittajat julkistettiin valmistujaisjuhlassa 10.6.

– Valinnoissa painoi vahvasti se, minkälaisia perusteluja palkittavat olivat ehdottajiltaan saaneet. Perusteluissa piti käydä laaja-alaisesti ilmi, miksi juuri tämä compassilainen olisi palkkion ansainnut, Typpi kertoo.

Paljon onnea voittajille!

Vuoden Tähtiperehdyttäjäksi valittiin ravintolapäällikkö Sirpa Ovaskainen Jyväskylästä. Siellä Ravintola Tiede ja Kahvila Taide työntekijöineen ja asiakkaineen saavat nauttia hänen monipuolisesta osaamisestaan ja kokemuksestaan. Hän pitää erityisesti opastamisesta ja kouluttamisesta ja painottaa sitä, että hyvä perehdytys tuo tuloksen myöhemmin.

– Onnistuneeseen perehdytykseen ei ole oikotietä, vaan se vaatii hyvää suunnittelua, aikaa ja kiireen katkaisemista, Sirpa Ovaskainen sanoo. – Perehdytettävälle on annettava aikaa tutustua.

Sirpa

Vuoden kasvaja kehittää ja uudistaa itseään ja ammatillista osaamistaan intohimoisesti. Juuri niin on toiminut Linda Kärkkäinen, joka on korona-aikana opiskellut oppisopimuksella kokiksi Fazer Leipomot Lahden henkilöstöravintola Vilhelmiinassa. Hänen mielestään parasta omassa työssä on mahdollisuus toteuttaa itseään kannustavan tiimin rohkaisemana. Haasteitakaan ei kannata pelätä.

– Välillä joutuu soveltamaan ja keksimään vaikka lennosta reseptejä. Kaikesta kyllä selviää ja onnistuu, kun vain päättää niin, Linda Kärkkäinen sanoo.

Linda

Meidän compassilainen on rehellinen, avoin tiimityöskentelijä, joka tekee työnsä laadulla ja turvallisesti eikä pelkää kantaa vastuuta. Hän toteuttaa yrityksen arvoja ja visiota joka sanan mukaisesti. Meidän compassilaiseksi valittu Helena Lehto on toiminut kokin tehtävissä vuodesta 2000, viimeisimpänä Oikeusministeriön Apollo-ravintolassa. Hän arvostaa ison yrityksen tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia, myös lisäkouluttautumiseen.

– Arjen työssäni Compassin arvoista näkyvät eniten vastuunotto ja rehellisyys. Can do -asenteen allekirjoitan myös, hän sanoo.

Helena

Mikä Be A Star?

Be A Star -ohjelmalla palkitaan työntekijöitä, jotka Compass Groupin arvojen mukaisesti toimimalla loistavat ja ylittävät odotukset. Palkintokategorioita on kymmenen, joista kolmessa palkitaan keväisin ja lopuissa seitsemässä syksyisin. Kaikki compassilaiset voivat ehdottaa kollegoitaan, ja ehdotusten joukosta lopulliset voittajat valitsee raati, jossa on mukana jäseniä kaikista toiminnoista. Voittaja saa palkinnoksi 500 euron hotellilahjakortin tai rahapalkkion valintansa mukaan. Kevään 2022 palkinnot jaettiin valmistujaisjuhlien yhteydessä 10.6.

Kategoriat:
Tähtiperehdyttäjä
Meidän compassilainen
Vuoden kasvaja
Tähtikokki
Intohimoisin palvelun tekijä
Paras päällikkö
Rohkein uudistaja
Vastuunoton suunnannäyttäjä
Uusi compassilainen
Tähtitiimi