CO2 hiilijalanjälki merkinnät kaikissa tuoteselosteissamme Compass Groupilla

Compass Group kertoo kunkin ruokalajin raaka-aineiden hiilijalanjäljen ravintoloiden tuoteseloisteissaan.

Syyskuusta 2020 lähtien kunkin ruokalajin raaka-aineiden hiilijalanjälki on ollut nähtävissä ravintoloissa tuoteseloisteissa. Ruokalajien hiilijalanjälkiluku muodostuu resepteissä käytettyjen raaka-aineiden ja niiden määrien perusteella. Hiilijalanjälki on ilmoitettu 100 grammaa kohden, aivan kuten ravintosisältöjen tiedot. Compass Groupin reseptiikka kattaa noin 3000 raaka-ainetta ja tuhansia ruokalajeja. 

Compass Group käyttää kansainvälisen EAT-foorumin tieteellisen tiedon perusteella laskettuja pohjoismaisia keskiarvoja kunkin raaka-aineen hiilijalanjäljestä. Suomenssa ei ole vielä saatavilla kattavia kansallisia lukuja raaka-aineiden hiilijalanjäljistä. Eri toimijat käyttävät sekä eri tarkkuuksilla olevia että eri lähteistä kerättyjä raaka-aineiden hiilijalanjälkilukuja. Tästä syystä hiilijalanjälkiluvut eivät toistaiseksi ole vertailukelpoisia eri toimijoiden kesken ennen kuin yhtenäiset, kansalliset luvut tulevat käyttöön.

Compass Group hyödyntää omaa hiilijalanjälkilaskentaa suunnittelu- ja kehittämistyössä esimerkiksi reseptien keskinäisessä vertailussa sekä reseptiikan kehittämisessä ilmasto- ja ympäristöystävällisempään suuntaan.

Päivän ilmastoystävällisin ruokalaji- merkintä

Joissakin ravintoloissa voit jo nähdä vihreän hiilijalanjälkimerkin menussa. Mitä se oikein tarkoittaa?

Compass Group on luonut oman hiilijalanjälkimerkinnän, joka auttaa ruokailijoita erottamaan ja valitsemaan Compassin ravintoloissa ruokalistalta päivän ilmastoystävällisimmän ruokalajin. Merkin tavoitteena on helpottaa kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja sekä lisätä keskustelua ja tietoutta ruoan ilmastonäkökohdista niin ruokailijoiden kuin ravintoloiden keskuudessa. Compass Groupin oma hiilijalanjälkimerkki ei ole sertifioitu merkki eikä siten vertailukelpoinen toisten hiilijalanjälkimerkkien kanssa. 

Compass Group Suomen ravintolat

Klikkaa linkeistäsi siirtyäksesi ravintoloiden verkkosivuille:
Amica / Food & Co / Tastory / Meetings & Events  /