Suomen Compass Group on joutunut koronapandemian aiheuttaman liiketoimintaympäristön muutosten johdosta tilanteeseen, jonka vaikutukset koko liiketoimintaan ovat mittavat. Yritys ennakoi, että muutokset asiakasyritysten toiminnassa ja asiakasmäärissä sekä mahdolliset tuotantotapojen muutokset voivat aiheuttaa tilapäisiä tai pysyviä vaikutuksia liiketoimintaan ja työn määrään. Compass Group FS Finland Oy ja Compass Group Finland Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut ravintoloissaan.

”Ravintoloiden sulkemispäätöksellä ja kysynnän rajulla pudotuksella on vakavat seuraamukset liiketoimintaan. Liiketoimintaympäristön muutokset vaativat toiminnan muokkaamista ”uuden normaalin” mukaiseksi. Tämä tarkoittaa sekä kilpailukyvyn varmistamista eli toiminnan sopeuttamista, mutta myös uusien mahdollisuuksien tunnistamista ja niihin tarttumista. Teemme kaikkemme, jotta lomautettavien ja irtisanottujen määrä saadaan pidettyä mahdollisimman vähäisenä ja että niille, joiden nykyinen työ vähenee, löytyisi muuta työtä yrityksen sisällä”, kertoo Suomen Compass Groupin toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Yhteistoimintamenettelyt koskevat ravintoloiden henkilöstöä, sekä työntekijöitä että esimiestehtävissä olevia. Compass Group FS Finland Oy osalta neuvottelujen piirissä on yhteensä 3200 henkilöä. Yhteistoimintamenettelyssä keskustellaan mahdollisista lomautuksista, osa-aikaistamisista sekä irtisanomisista vuoden 2020 aikana. Toteutuessaan suunnitelmat voivat aiheuttaa enintään 300 henkilön irtisanomisen, 50 henkilön osa-aikaistamisen sekä 2700 henkilön määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan lomauttamisen Compass Group FS Finland Oy:ssä.

Compass Group Finland Oy osalta yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on yhteensä 241 henkilöä. Mahdolliset henkilöstövaikutukset voivat toteutua muutoksina organisaatiorakenteissa, olemassa olevien työtehtävien uusina yhdistelminä tai työtehtävien lakkauttamisina ja siten henkilöstön mahdollisina irtisanomisina, osa-aikaistamisina, lomautuksina ja/tai muutoksina työtehtävissä. Toteutuessaan suunnitelmat voivat aiheuttaa enintään 15 työntekijän tai esimiehen irtisanomisen, 50 työntekijän osa-aikaistamisen sekä enintään 241 henkilön määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan lomauttamisen.

”Olemme hyvin riippuvaisia yleisestä taloustilanteesta ja siksi joudumme varautumaan mahdolliseen taantumaan. Käytämme valtiolta ravintola-alalle mahdollisesti saatavaa tukea siihen, että pyrimme kesän aikana palauttamaan töihin niin monta työntekijää, kuin on liiketoiminnallisesti mahdollista”, kertoo Korhola.  

Lisätiedot

Compass Group FS Finland Oy: toimitusjohtaja, Jaana Korhola, p. 040 821 8641
Compass Group Finland Oy: maajohtaja Maarit Virkkala, p. 0400 610 515

Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomi, Satu Ikäheimo, Compass Group, p. 050 380 4996

Compass Group
on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on 4 300 työntekijää noin 550 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme, ja pystymme vastaamaan asiakkaiden ja kuluttajien tarpeisiin 25 kiinnostavasta konseptista ja brändistä koostuvan portfoliomme avulla.

Me Compass Groupilla uskomme, että kaikilla yrityksillä on myös yhteiskunnallinen rooli ja että johtamisen tulee pohjautua yrityksen olemassaolon tarkoitukseen, jotta pystymme valjastamaan organisaatiomme ja henkilöstömme kaikki voimavarat käyttöön. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä.