Oulun kaupungin ateriapalveluiden ruoanjakelu- ja puhtauspalvelut siirtyvät Compass Group Suomen toimintaan lokakuusta alkaen. Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10.5.2021 ateria- ja puhtauspalveluiden palveluntuottajan valinnasta. Ulkoistuspäätöksen mukaisesti ateria- ja puhtauspalvelutoiminta siirtyy liikkeenluovutuksena Compass Group Finland Oy:lle 1.10.2021 alkaen.

Olemme todella innoissamme tästä upeasta mahdollisuudesta lähteä näin laajaan yhteistyöhön Oulun kaupungin kanssa. Me olemme kansainvälinen monipalveluyhtiö, jolle kuitenkin paikallinen vastuullinen tekeminen, osaavat ihmiset ja kestävän kehityksen mukaiset valinnat esimerkiksi kotimaisina raaka-aineina ja puhtauspalvelujen materiaalivalinnoissa ovat toimintamme ydintä, iloitsee Compass Group Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Liikkeenluovutus koskee noin 270 vakituista ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijää, jotka siirtyvät 1.10.2021 ns. vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle. Palvelusopimuksen kokonaisarvo on 14,6 miljoonaa euroa vuodessa. Ulkoistuksen vuosittainen säästö kaupungille on yli kaksi miljoonaa euroa. Oulun kaupunki on kilpailuttanut palveluhankinnan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä talven 2020 - 2021 aikana.

Kilpailutettu palvelukokonaisuus on merkittävä ja Compass Groupin toiminta tulee näkymään päivittäin tuhansien oululaisten arjessa. Compass Groupin tarjous oli kokonaisedullisin ja laadultaan parhain. Odotamme yhteistyöltä hyvän palvelulaadun edelleen kehittämistä sekä hyvinvoinnin edistämistä oululaisille, toteaa Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen johtaja Johan Alatalo.

Liikkeenluovutuksessa siirtyvän henkilöstön määrä on merkittävä. Siirtoon liittyy paljon työtä ja yksityiskohtia, mutta myös ihmisten elämäntilanteita ja tunteita. Valmistelun ja siirron huolellinen haltuunotto on ensiarvoisen tärkeää.

Vaikka olemme yrityksenä suuri toimija, jolla on vuosikymmenten toimintavarmuus ja kokemus useista liikkeenluovutuksista, ovat meille siirtyvät työntekijät tärkeitä ennen kaikkea ihmisinä. Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme Compass-perheeseemme suuren joukon uusia jäseniä. Olemme tyytyväisiä myös siihen, että voimme kasvattaa mittavalla ammattilaisjoukolla puhdistuspalveluiden osaamista joka edelleen säilyy Oulussa ja oululaisena paikallisena tekemisenä, korostaa, toimitusjohtaja Jaana Korhola Compass Group Suomelta.

Lisätiedot:  

Compass Group Finland Oy:
asiakkuusjohtaja Maarit Parikka, p. 040 4828 194
toimitusjohtaja Jaana Korhola, p. 040 8218 641

Oulun Tilapalvelut -liikelaitos:
johtaja Johan Alatalo, Oulun Tilapalvelut, p. 044 7032 558

Haluatko lisää tietoja Compass Groupin ajankohtaisista uutisista ja palveluista? Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi.