Maailman johtava ruokapalveluyritys Compass Group PLC on saattanut päätökseen Fazer Food Services -liiketoiminnan oston Fazer-konsernilta. Yrityskauppa, joka ilmoitettiin 11. kesäkuuta 2019, sai Euroopan komission hyväksynnän 29.1.2020.

Fazer Food Services on tunnettu ruokailupalveluyhtiö Pohjoismaissa. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 600 miljoonaa euroa. Fazer Food Servicesillä on asiakkuuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa useilla eri aloilla. Yritys on erikoistunut korkealaatuisiin ruokailuratkaisuihin, joita tarjotaan yritysmaailmassa ja teollisuudessa sekä koulutus-, terveydenhoito- ja vanhustyö- sekä puolustussektoreilla toimiville asiakkaille.

Fazer Food Services -liiketoiminnan osto on osa Compass Groupin strategiaa, jossa keskitytään ruokaan liiketoiminnan ydinalana. Lähes 90 prosenttia Compassin liikevaihdosta tulee ruokapalveluista, joten hankinta sopii strategisesti erinomaisesti Compassin jatkuvaan panostukseen kasvaa ruokapalveluissa alueella.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Fazer Food Services -liiketoiminnan osto on saatu päätökseen. Fazer Food Services on ruokaan keskittynyt yhtiö, jolla on laadukas brändiportfolio ja erinomainen maine Pohjoismaissa. Tämä kauppa vahvistaa Compass Groupin pohjoismaisilla markkinoilla jo olevaa ruokatarjontaa ja parantaa entisestään korkealaatuisten ja innovatiivisten brändiemme valikoimaa Euroopassa”, toteaa Manner-Euroopan aluejohtaja Venkie Shantaram.

”Olemme iloisia voidessamme viimein toivottaa Fazer Food Services -kollegamme tervetulleiksi Compass-perheeseen. Lähitulevaisuuden tavoitteenamme on hyödyntää kummankin yhtiön perintöä ja luoda suurella ylpeydellä yhteisiin arvoihin perustuva tiimi. Jatkamme saman laadukkaan palvelun tarjoamista asiakkaillemme ja kuluttajillemme keskittyen innovaatioon, terveyteen ja vastuullisuuteen. Yhdessä muodostamme alan parhaan ja kokeneimman tiimin, joten yhteinen tulevaisuutemme näyttää oikein jännittävältä”, Kathinka Friis-Møller, Compass Group Nordicsin toimitusjohtaja toteaa.

Compass Groupin pääkonttori sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja sillä on toimintaa noin 45 maassa. Yhtiö on maailman johtava ruokapalveluiden tarjoaja, se työllistää 600 000 työntekijää ympäri maailman ja tarjoilee yli 5,5 miljardia ateriaa vuodessa. Compass Group toimii pohjoismaisilla markkinoilla useilla eri brändeillä, kuten Eurest, Chartwells, Medirest, ESS ja Levy Restaurants.

Haastattelupyynnöt
Median kysymyksiin vastaavat Compass Group Suomen (entinen Fazer Food Services Suomen) toimitusjohtaja Jaana Korhola ja Compass Group Nordicsin toimitusjohtaja Kathinka Friis-Møllerin.
Mediapuhelin palvelee arkisin klo 8 - 16, puh. 050 518 0999. Voit olla yhteydessä myös:
Compass Group Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, puh. 050 380 4996, satu.ikaheimo@fazer.com

Tietoa Compass Group PLC -yhtiöstä

Compass Group PLC on maailman johtavia ruokapalveluyrityksiä, jonka vuosiliikevaihto oli noin 30 miljardia euroa 30. syyskuuta 2019 mennessä.  Yhtiö toimii noin 45 maassa, työllistää 600 000 henkilöä ja tarjoilee yli 5,5 miljardia ateriaa vuodessa. Yritys on erikoistunut tarjoamaan ruokaa ja erilaisia tukipalveluja liike-elämän ja teollisuuden, terveydenhuollon ja vanhustenhoidon, koulutuksen, urheilun ja vapaa-ajan sekä maanpuolustuksen, sisältäen meri- ja kaukokohteet, ydinaloilla vakiintuneella brändiportfoliollaan.

www.compass-group.com

Tietoa Fazer Food Servicesistä

Fazer Food Services on Pohjoismaissa merkittävä ruokailupalveluiden toimittaja, jolla on yli 1 000 ravintolaa ja joka tarjoilee melkein 500 000 ateriaa päivässä. Yrityksellä on noin 7 000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa ja sen liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa. Fazer Food Servicesillä on myös palvelukeittiö Virossa. Yritys on erikoistunut korkealaatuisiin ruokailuratkaisuihin, joita tarjotaan yritysmaailmassa ja teollisuudessa sekä koulutus-, terveydenhoito- ja vanhustyö- sekä puolustussektoreilla toimiville asiakkaille.