Compass Group Finland Oy:n ravintolahenkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen seurauksena on päätetty vuoden 2021 aikana tapahtuvista lomautuksista, osa-aikaistamisista ja irtisanomisista. Vahvistaakseen kilpailukykyään yritys järjestää toimintaansa vastaamaan asiakaskäyttäytymisen muutoksia, joiden odotetaan jäävän pysyviksi.

Koronaviruspandemian jatkumisen vaikutukset Compass Group Suomen liiketoimintaan ovat mittavat. Koronaviruspandemian aiheuttama liikevaihdon menetys jokaisena kuukautena on edelleen suuri ja etätyöskentelyn ja -opiskelun sekä uusien kokouskäytäntöjen lisääntymisen johdosta pysyvät vaikutukset liiketoimintaan ovat merkittävät. Yritys sopeuttaa henkilömäärää vastatakseen kysynnän muutoksiin ja vahvistaakseen liiketoimintaedellytyksiä, kannattavuutta ja kilpailukykyä muuttuvassa toimintaympäristössä.

”Rokotusten myötä koronapandemia tulee varmasti helpottumaan ja asiakkaat hiljalleen palaavat ruokailemaan, mutta on selvää, että etätyön ja etäopiskelun jäädessä osin pysyväksi käytännöksi asiakasorganisaatioissamme asiakaskäyttäytyminen tulee pysyvästi muuttumaan. Tämä edellyttää meiltä tehtävien uudelleen järjestämistä ja rakenteellista muutosta eli siirtymistä joustavampiin työaikoihin sekä laajemmin osa-aikaiseen työhön”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat ravintoloiden työntekijöitä, esimiehiä, operatiivisia suunnittelijoita sekä Gastro Chefejä. Neuvottelut päättyivät kaikilta muilta osin, mutta operatiivisten suunnittelijoiden ja Gastro Chefien osalta neuvottelut jatkuvat ja ne yhdistetään käynnissä oleviin toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä koskeviin neuvotteluihin, jotka päättyvät aikaisintaan 24.2.2021. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä noin 2700 henkilöä. Nyt osin päättyvien neuvottelujen tuloksena tullaan vuoden 2021 aikana irtisanomaan enintään 365 henkilöä, osa-aikaistamaan enintään 550 henkilöä sekä lomauttamaan enintään 2300 henkilöä määräaikaisesti tai toistaiseksi.

”Teemme kaikkemme, jotta työ voisi mahdollisimman monen osalta jatkua ja lomautettujen, osa-aikaistettujen tai irtisanottujen määrä olisi pienempi kuin nyt ilmoitettu. Meillä on isona yrityksenä hyvät mahdollisuudet työllistää sisäisesti ja tulemme panostamaan työllistymisen edistämiseen. Koronapandemian vaikutus on ollut yllättävän iso koko alalla, mutta jatkamme sinnikkäästi toimintamme muokkaamista asiakkaiden hyväksi ja rakennamme huomisen ruokapalveluja muuttuviin tarpeisiin ajasta ja paikasta riippumatta.  Olemme jatkossakin vastuullinen, luotettava ja kotimaisiin raaka-aineisiin keskittyvä ruokapalvelukumppani”, kertoo Jaana Korhola.


Lisätietoja
toimitusjohtaja Jaana Korhola, Compass Group Suomi, p.040 821 8641

Haastattelupyynnöt: markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 3804996
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@compass-group.fi

 

Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on noin 3500 työntekijää noin 600 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä. www.compass-group.fi