Tapas ateria tuo pirteyttä työpäivään

Compass Group Finland Oy:n ja Compass Group FS Finland Oy:n toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä koskevat yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Koronapandemian aiheuttaman yleisen taloudellisen tilanteen sekä asiakaskäyttäytymisen pysyvien muutosten johdosta Compass Group Suomen yhtiöiden liikevaihto ja kannattavuus ovat merkittävästi heikentyneet. Lisäksi tuleva kahden Suomen yhtiön fuusio aiheuttaa tarvetta purkaa päällekkäisyyksiä ja löytää synergiaetuja. Neuvotteluiden tuloksena yhteensä 19 henkilön työsuhde päättyy.

Neuvottelut koskivat Compass Groupin Suomen työnantajayhtiöiden Compass Group Finland Oy:n ja Compass Group FS Finland Oy:n toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Neuvottelun piirissä oli yhteensä 45 toimihenkilöä ja 106 ylempää toimihenkilöä molemmista Compass Group Suomen yhtiöistä.

Taloudellisista ja tuotannollisista syistä johtuvan tehtävien uudelleen järjestelyn seurauksena irtisanotaan 5 toimihenkilöä ja 14 ylempää toimihenkilöä eli yhteensä 19 henkilöä. Lisäksi yritys joutuu harkitsemaan toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden lomautuksia 1.1. - 31.8.2021 välisenä aikana, mikäli yrityksen taloudellinen tilanne näin vaatii.

Yritys tukee irtisanottavien uudelleen työllistymistä tarjoamalla mahdollisuuden työnhakuvalmennukseen sekä ammatillista osaamista kehittävään muutoskoulutukseen.

”Olemme jatkossakin intohimoinen ruokakumppani asiakkaillemme ja tarjoamme terveellisiä ja vastuullisia ruokaratkaisuja suomalaisille niin ravintoloissamme kuin mukaan otettavaksi. Korona ja etätyösuositus ovat kuitenkin vaikuttaneet merkittävästi tänä vuonna ravintoloiden toimintaan asiakasorganisaatioissamme ja tästä syystä meidän täytyy löytää uusia toimintamalleja kannattavuuden parantamiseen. Tavoitteenamme on vahvistaa kilpailukykyämme muuttuvassa toimintaympäristössä sekä parantaa liiketoimintaedellytyksiä”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola.

 

Median yhteydenotot
Toimitusjohtaja Jaana Korhola, Compass Group Suomi, p. 040 821 8641
Haastattelupyynnöt: markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 3804996
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@compass-group-fs.com

 

Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on noin 3700 työntekijää noin 600 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä. www.compass-group-fs.com/fi