Koronaviruspandemian jatkumisen vaikutukset Compass Group Suomen liiketoimintaan ovat mittavat. Koronaviruspandemian aiheuttama liikevaihdon menetys jokaisena kuukautena on edelleen suuri ja etätyöskentelyn ja -opiskelun sekä uusien kokouskäytäntöjen lisääntymisen johdosta pysyvät vaikutukset liiketoimintaan ovat merkittävät.

Compass Group FS Finland Oy:llä ja Compass Group Finland Oy:llä on tarve varmistaa liiketoimintaedellytykset, kannattavuus sekä kilpailukyky muuttuvassa toimintaympäristössä. Tästä johtuen yritys käynnistää yhteistoimintaneuvottelut molemmissa yhtiöissä koskien ravintoloiden työntekijöitä, esimiehiä, operatiivisia suunnittelijoita sekä gastro chefejä.

"Arviomme mukaan asiakaskäyttäytyminen tulee pysyvästi muuttumaan etätyön ja -opiskelun jäädessä osittain pysyväksi käytännöksi asiakasyrityksissä ja -yhteisöissä. Tämä edellyttää meiltä tehtävien uudelleen järjestämistä ja rakenteellista muutosta eli siirtymistä joustavampiin työaikoihin sekä laajemmin osa-aikaiseen työhön. Olemme myös kehittäneet uusia liikkuvan ruuan palveluita ja take away -myyntiä ravintoloista. Vaikka korona on aiheuttanut ruokapalveluliiketoiminnalle valtavia haasteita, jatkamme sitkeästi taisteluamme yrityksen menestyksen puolesta. Asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuus on tässä ensisijaisen tärkeää”, kertoo toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Mahdolliset henkilöstövaikutukset voivat toteutua muutoksina organisaatiorakenteissa, olemassa olevien työtehtävien uusina yhdistelminä tai työtehtävien lakkauttamisina ja siten henkilöstön mahdollisina irtisanomisina, osa-aikaistamisina, lomautuksina ja muutoksina työtehtävissä. Neuvottelujen piirissä on molemmissa yhtiöissä yhteensä 2700 henkilöä. Toteutuessaan suunnitelmat voivat aiheuttaa enintään 400 työpaikan lakkauttamisen, enintään 700 tehtävän osa-aikaistamisen sekä enintään 2300 henkilön määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan lomauttamisen Compass Group FS Finland Oy:ssä.

Mahdolliset lomautukset, irtisanomiset ja osa-aikaistamiset toteutettaisiin vuoden 2021 aikana. Alustavien suunnitelmien mukaan mahdolliset osa-aikaistamiset toteutettaisiin enimmäkseen syksyn 2021 aikana.


Lisätietoja
toimitusjohtaja Jaana Korhola, Compass Group Suomi, p.040 821 8641
Haastattelupyynnöt: markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 3804996
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@compass-group-fs.com

Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on noin 3700 työntekijää noin 600 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä. www.compass-group-fs.com/fi