Tapas ateria tuo pirteyttä työpäivään

Koronapandemian aiheuttaman yleisen taloudellisen tilanteen sekä asiakaskäyttäytymisen pysyvien muutosten johdosta Compass Group Suomen yhtiöiden liikevaihto ja kannattavuus ovat merkittävästi heikentyneet. Lisäksi tuleva kahden Suomen yhtiön fuusio aiheuttaa tarvetta purkaa päällekkäisyyksiä ja löytää synergiaetuja. Tästä johtuen yritys aloittaa yt-neuvottelut 5.10.2020.

Neuvottelut koskevat Compass Groupin Suomen työnantajayhtiöiden Compass Group Finland Oy:n ja Compass Group FS Finland Oy:n toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Mahdolliset henkilöstövaikutukset voivat toteutua olemassa olevien työtehtävien uusina yhdistelminä, kokonaan uusien työtehtävien syntymisinä tai työtehtävien lakkauttamisina ja siten henkilöstön mahdollisina irtisanomisina ja osa-aikaistamisina.

”Nyt alkavien neuvotteluiden tavoitteena on vahvistaa kilpailukykyämme muuttuvassa toimintaympäristössä sekä parantaa liiketoimintaedellytyksiä ja kannattavuutta historiallisesti poikkeuksellisessa tilanteessa. Olemme sopeuttaneet toimintaamme tänä vuonna niin ravintoloissa kuin konttorilla lomautusten kautta, ja joudumme nyt valitettavasti siirtymään järeämpiin keinoihin päästäksemme yli korona-ajasta kohti parempia aikoja”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Korona ja etätyösuositus ovat vaikuttaneet merkittävästi ravintoloiden toimintaan asiakasorganisaatioissa. Compass Group Suomella on 550 ravintolassa ympäri Suomen 4000 työntekijää, joista yli 1000 on tällä hetkellä osa-aika- tai kokoaikalomautettuina. ”Olemme kehittäneet mukaan myytävän ruuan palveluita ravintoloissamme etätyöläisille ja opiskelijoille ja toivomme, että suomalaiset hakevat omasta ravintolasta ruokaa mukaan myös kotikonttoripäiville”, toteaa Korhola.

Neuvottelun piirissä on yhteensä 45 toimihenkilöä ja 106 ylempää toimihenkilöä molemmista Compass Group Suomen yhtiöistä. Taloudellisista ja tuotannollisista syistä johtuvan tehtävien uudelleen järjestelyn seurauksena arvioidaan enintään 13 toimihenkilön ja 25 ylemmän toimihenkilön tulevan irtisanotuksi tai osa-aikaistetuksi.

 

Median yhteydenotot
Toimitusjohtaja Jaana Korhola, Compass Group Suomi, p. 040 821 8641
Haastattelupyynnöt: markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 3804996
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@compass-group-fs.com

 

Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on 4 000 työntekijää noin 550 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä.

www.compass-group-fs.com/fi