Compass Group Finland Oy varautuu epävarmaan tilanteeseen vuoden 2022 aikana aloittamalla lomautuksia koskevan yhteistoimintamenettelyn.

Koronan johdosta annettu etätyösuositus on poistunut, mutta etä- ja läsnätyön määrät vaihtelevat vielä paljon ja tilanne on monessa asiakasyrityksessä ja -yhteisössä vakiintumaton. Tapahtumia ja kokoontumisia on siirretty tai peruttu ja myös hiljainen kesälomakausi on alkamassa.

Compass Group Finland Oy varautuu epävarmaan tilanteeseen vuoden 2022 aikana aloittamalla lomautuksia koskevan yhteistoimintamenettelyn.

Neuvottelut koskevat toimipisteiden työntekijöitä ja esimiehiä lukuun ottamatta hoivasektorin, Mäntymäen sairaalan sekä Pakkalan ja Naantalin tuotantokeittiöiden henkilöstöä. Neuvottelut käynnistyvät maanantaina 14.3.2022.

”Olemme vihdoin pääsemässä irti koronasta ja tulevaisuus näyttää liiketoiminnan kannalta jo huomattavasti paremmalta, vaikka maailmantilanne meitä kaikkia koetteleekin. Silti vuosi 2022 sisältää vielä epävarmuutta siitä miten eri organisaatiot linjaavat etätyön ja -opiskeluiden käytäntöjä. Osassa paikoista työ jatkuu lähes normaalisti ja osassa asiakasmäärät pysyvät vähäisinä tai vaihtelevat merkittävästi. Voimme suhtautua tulevaisuuteen silti luottavaisin mielin ja mahdollisia lomautuksia tullaan toteuttamaan vain välttämättömän tarpeen mukaan ja ensisijaisesti pyrimme sijoittamaan henkilöstöä niihin toimipisteisiin, joissa työ ei ole vähentynyt”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto.