Compass Group aloittaa Turun kaupungin kotiateriapalveluiden sopimustoimittajana. Tutut Amica-kotiateriat valmistetaan Naantalissa, josta ne toimitetaan turkulaisten asiakkaiden koteihin. Ravitseva, laadukas ja maistuva ruoka on merkittävässä roolissa osana kotihoidon asiakkaiden hyvinvointia.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme hoitaaksemme Turun kaupungin kotiateriapalvelut. Pitkä ja vahva yhteistyömme Turun kanssa perustuu asiakkaiden kuuntelemiseen ja toiminnan kehittämiseen yhdessä. Olemme Compass Groupilla kehittäneet ikääntyneiden makumieltymyksiin sopivaa reseptiikkaa ja esimerkiksi välipalakokonaisuuksia, jotka tukevat asiakkaiden toimintakykyä kotona. Kotiin toimitetun ruoan tulee olla laadukasta ja maistuvaa, sillä vain syöty ruoka ravitsee, kertoo Compass Group Suomen asiakkuusjohtaja Maarit Parikka.

Asiakkaalle mahdollisuus valita

Asiakkaalla on jatkossa pääaterioiden valinnan ohella mahdollisuus tilata proteiinipitoista välipalaa. Turun kaupunki huomioi järjestämässä kilpailutuksessaan viime vuonna julkaistut Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Vireyttä seniorivuosiin -ruokasuositukset. Ruokasuositukset näkyvät sopimuksessa annosten proteiinimäärissä sekä keväällä käyttöön otettavassa asiakkaan mahdollisuudessa valita ateria kolmesta eri vaihtoehdosta.

- Mahdollisuudella valita ateria on merkittävä vaikutus ikääntyneiden kotiaterioiden maistumiseen. Vain syöty ruoka auttaa toimintakyvyn ylläpitämisessä ja on todella kiinnostavaa nähdä miten aktiivisesti asiakkaat haluavat vaikuttaa kotiateriaruoka-annoksiin, kertoo toimialajohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungilta.               

Turun kotiateriapalveluiden toimittajamuutos tapahtuu maaliskuun aikana. Kotiaterioiden tilaamisessa siirrytään uuden sopimuksen kautta myös digiaikaan, eli käyttöön otetaan tilausjärjestelmä, jonka avulla hoitaja voi tehdä tarvittavat muutokset ateriatilauksiin asiakkaan luona. Muutoksista, toimittajan vaihtumisesta ja toukokuussa alkavasta valinnan mahdollisuudesta informoidaan kotiateriapalveluiden asiakkaita. Kilpailutus ei vaikuta asiakkaan maksamaan kotiaterian hintaan.

Turun kotiateriat valmistetaan Naantalissa sijaitsevassa tuotantokeittiössä. Ateriat valmistetaan laadukkaista raaka-aineista, joiden kotimaisuusaste on erittäin korkea. Ruoka kuljetetaan Naantalista Turun alueelle kylmäkuljetusautoilla, jolloin ruoan hygienia ei vaarannu missään toimitusketjun vaiheessa. 

- Iso osa kotihoidon asiakkaista ei pysty itse tekemään ruokaa. Kodin jääkaappiin tuotu valmis ateria helpottaa ja muistuttaa syömään. Kotihoidon henkilökunnalle jää myös enemmän aikaa hoitotyöhön, kun heidän ei tarvitse miettiä ruokailun valmistamista. Tämäkin on yksi kotiateriapalvelun eduista, muistuttaa asiakkuuspäällikkö Marianne Rättö Compass Groupista.

Tiedote Turun kaupungin verkkopalvelussa:
https://www.turku.fi/uutinen/2021-02-25_turun-kaupungin-kotiateriapalveluiden-toimittaja-vaihtuu-2932021