Vuosi 2020 jää mieliin hyvin poikkeuksellisena sekä ihmisten elämässä että yrityksemme historiassa ja koko ravintola-alalla. Koronaepidemia on dominoinut uutisotsikoita pandemian puhjettua ja koko ravintola-ala on kokenut valtavan myllerryksen – niin mekin yrityksenä. Juuri ennen pandemian puhkeamista me liityimme Compass Groupin perheeseen ja lähdimme matkaan luottavaisin mielin. Käärimme hihat ketteriin ruokaratkaisuihin, sopeutimme toimintaamme ja kaiken keskellä uudelleenorganisoidumme palvelemaan asiakkaitamme jokaiselle elämän alueelle.

Ei vain koronavuosi, vaan myös Compass Group Suomen uusi alku

Jos tänä vuonna onkin palstatilat vallannut korona, on yrityksemme historian merkittävin siirtymä koko 3000 henkilön voimin tapahtunut Fazer Food Servicesistä monikansallisen Compass Groupin perheeseen. Yrityskauppa vahvistui pitkän odotuksen jälkeen juuri ennen koronapandemian puhkeamista. Lähdimme uuteen matkaan suuremmilla hartioilla innoissamme – kunnes korona tyhjensi ravintolamme lähes yhdessä yössä. Koronan tuoman pysyvän asiakaskäyttäytymisen muutoksen johdosta olemme valitettavasti joutuneet sekä irtisanomaan että lomauttamaan mittavan määrän hyviä työkavereitamme.

Turvallisuus – asioinnin, ruokailun ja työskentelyn – on saanut tänä vuonna ihan uuden merkityksen. Henkilöstömme ja asiakkaidemme turvallisuus ja hyvinvointi on kaiken toimintamme perusta. Tästä osoituksena saimme marraskuussa ensimmäisenä ravintolatoimijana maailmassa MyCare-verifioinnin, jonka myönsi maailman johtava sertifiointilaitos DNV GL. Kiitos tunnustuksesta kuuluu koko henkilöstöllemme, joka on vaikeissakin tilanteissa muokannut toimintaansa ihmisten turvallisuus edellä.

Uusi tilanne vaati ketteriä ratkaisuja. Lanseerasimme keväällä välittömästi pandemian alkaessa mm. uuden Amica-kotiruokaratkaisun, jossa liikkuva ruokarekka toimittaa pääkaupunkiseudulla ruokaa sovituille pysähdyspaikoille tai tilauksen mukaan kotiovelle saakka. Ruokakassit ja takeaway-ateriat ravintoloistamme, karanteenikassit sekä annospakatut ateriat opiskelijoille ja etäopetuksessa oleville koululaisille kehitimme nopeasti yhdessä asiakkaittemme kanssa. Digiloikkaa olemme ottaneet paitsi etätyöskentelystä myös digitaalisten palvelujen kehittämisessä. 

Huomisen ruokapalveluita jokaiselle elämän alueelle

Koronavuoden keskellä olemme tarkentaneet liiketoimintamme suuntaa ja fokusta kohti tulevaisuutta. Olemme jatkossakin vastuullinen, luotettava ja kotimaisiin raaka-aineisiin keskittyvä ruokapalvelukumppani. Haluamme myös olla yhä ketterämpi kumppani ja mahdollistaa ruokapalveluiden tarjoamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Fokuksen kirkastamiseksi ja toimintamme uudistamiseksi organisoidumme vuoden 2021 alusta uudella tavalla.

Keskitymme jatkossa kolmeen asiakkuusryhmään:

  • Työelämän palvelut
  • Lasten ja seniorien palvelut
  • Tapahtumien, vapaa-ajan ja korkeakouluopiskelijoiden palvelut.


Rakennamme huomisen ruokapalveluja muuttuviin tarpeisiin. Takeaway-kulttuurin nousu on yksi esimerkki arkiruokailun vahvistuvista trendeistä. Hyvinvointi ja vastuullisuus korostuvat ja terveellisen sekä maukkaan kotiruoan arvostus on edelleen vahva.  Investoimme tulevaisuuteen, sillä Vantaalle Pakkalaan nousee parhaillaan uusi isojen patojen keittiömme, jossa ensi keväästä lähtien valmistuu erilaisia terveellisiä kotiruokaratkaisuja sekä työelämän palveluihin, että kouluruokailuun ja kotona syömiseen.

Kiitos tästä vuodesta – uusin huomen koittaa pian

Haluamme lämpimästi kiittää henkilöstöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tänä poikkeuksellisena vuonna. Uskomme, että tulevat rokotukset auttavat meitä jokaista astumaan kohti uutta arkea – ja vapaa-aikaa. Haluamme olla suomalaisten ruokasankareita ja paras ruokapalvelukumppani myös jatkossa.

Rauhallista joulunaikaa ja parempaa vuotta 2021!

jaana_korhola_2020.jpg

Jaana Korhola, toimitusjohtaja, Compass Group Suomi