Compass Group tuottaa syksystä 2021 alkaen Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen ravintola- ja kahvilapalvelut sekä kokous- ja tapahtumatarjoiluja. Lähde-kirjaston palvelukokonaisuudessa tullaan näkemään kiehtovasta Wicked Rabbit -kasvisbuffetista rentoihin Hav a Java-kahvilapalveluihin ja innovatiivisiin tiede- ja taidetapahtumiin räätälöityjä ruokaratkaisuja.

Upeasti uudistetussa Jyväskylän yliopiston kaikille avoimessa Lähde-kirjastossa voi alkusyksystä lähtien nauttia myös maittavan lounaan, nautiskella kahvilapalvelujen äärellä tai inspiroitua erilaisissa kaikille kaupunkilaisille ja vierailijoille tarkoitetuissa tiede- ja taidetapahtumissa myös ruoasta nauttien. Lähteen ravintola Taide ja kahvila Tiede avautuvat elo-syyskuun vaihteessa.

- Panostuksemme makuun, laatuun ja kumppanuuteen on johtanut ainutlaatuisiin konsepteihimme ja räätälöityihin ratkaisuihin, joita tuomme mukanamme Lähteen palveluihin. Esimerkkinä tästä on Lähteen kahvila Tieteeseen tuleva Hav a Java –kahvilakonseptimme, joka on aito kahvilakokemus opiskelun ja työn lomassa: pohjoismainen, urbaani ja rento kahvila, joka piristää päivää ja luo kaivatun tauon opiskelun ja työn keskelle, kuvaa Compass Group Suomen asiakkuuspäällikkö Hannele Pirhonen.

Jyväskylän yliopistossa Ravintola Taide tarjoilee ensisijaisesti Kelan ateriatuettua opiskelijalounasta ja Kahvila Tiede palvelee laajemmin kirjastoasiakkaita. Valmistamme ruoan aina sesongin mukaisista parhaista raaka-aineista. Kahvila Tiede on avoinna aamusta iltaan ja tarjolla on monipuolisia tuotteita. Kahvilapalveluja täydentää raikas Wicked Rabbit -kasvisruokabuffet, joka on noussut erityisesti korkeakouluopiskelijoiden suosioon. Herkullinen, monipuolinen ja värikäs kasvisruoka maistuu yhtä hyvin niin flexaajille kuin vannoutuneille kasvissyöjillekin. Yhä useampi haluaa tehdä vastuullisempia valintoja, ja arvostaa ruoan ravitsevaa ja hyvinvointia lisäävää vaikutusta.

- Kahvila Tiede tarjoaa hyvinvointia herkullisten kahvilatuotteiden, aamiaisen, lounaan ja välipalojen sekä anniskelun merkeissä. Kahvilan tuotteet ovat leipuri-kondiittorimme itse valmistamia ja niissä on hyödynnetty myös sesonginmukaisia sekä lähellä tuotettuja raaka-aineita. Digitaalisuus on myös kiinteä osa sujuvia palvelujamme ja asiakkaat voivat tilata tuotteita etukäteen netin tai appin kautta. Lisäksi tuomme kahvilan yhteyteen myös Campus Shopin, joka toimii myös itsepalveluperiaatteella kahvilan palveluaikojen ulkopuolella, Pirhonen kuvailee.

Kumppaniksi yliopistolle

Ravintolatoimija Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteeseen valittiin julkisen avoimen kilpailutuksen kautta. Kilpailutuksessa painotettiin hinnan lisäksi erilaisia laadullisia tekijöitä, kuten palveluntuottajan tarjoamia palveluratkaisuja ja -konsepteja, palvelujen haltuunottoa ja järjestämistä sekä kokemusta vastaavien palvelujen tuottamisesta. Compass Group valikoitui tarjouspyynnössä esitettyjen valintaperusteiden mukaisesti ravintolapalveluiden toteuttajaksi.

- Edellytimme jo tarjouspyynnössä toimijalta sitoutumista yliopiston strategian mukaisiin arvoihin avoimuus, eettisyys, laatu ja luottamus sekä laadittavassa palvelusopimuksessa kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Olimme varautuneet, että Lähde herättää kiinnostusta sijainnin ja uudistetun avoimen konseptin seurauksena, kertoo tilapalvelupäällikkö Timo Piispanen Jyväskylän yliopistosta.

- Compass Groupilta odotamme hyvinvointia edistäviä ja yhteisöllisyyttä edistäviä palveluita ja tuotteita, joita on saatavilla myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin. Sen lisäksi odotamme ravintolapalvelulta myös joustavuutta, muuntautumiskykyä ja halua palvelujen yhteiskehittämiseen kanssamme myös tulevaisuudessa, Timo Piispanen summaa.

Compass Group toimii Suomessa ravintolapalvelutuottajana 35 korkeakoulukohteessa ja kansainvälisesti yli 40 maassa.

- Tämä on upea yhteistyö, josta iloitsemme suuresti. Kehittämispanostuksemme yliopisto- ja korkeakoulumaailmaan vahvistuu uusien asiakkaiden myötä entisestään. Niin opiskelu kuin opiskelijaruokailu ovat murroksessa. Palvelumme tuovat ihmiset kampukselle ja yhteen, nyt enemmän kuin koskaan, luottaa Hannele Pirhonen.


Lue uutinen Jyväskylä yliopiston verkkosivulla:
https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2021/05/lahde-kirjaston-ravintolapalveluiden-toteuttajaksi-valittiin-compass-group