Kesäkaudella avoinna olevissa ravintoloissamme tarjotaan herkullisen kesäisiä sesongin menuita, jotka valmistetaan perusraaka-aineista. Välipalaksi maistuvat ihanan värikkäät ja energiset Funny Fruitiet. Mukaan kotiin, mökille tai juhliin on tarjolla perinteisiä kotiruokia, grillilisukkeita ja suomalaisia sapaksia sekä trendikkäämpiä herkkuja. Tervetuloa nauttimaan!

Poikkeusolojen suppeampi lista ei tingi laadusta eikä mausta

Avoinna olevien ravintoloidemme kesäruokalista on normaalia hieman suppeampi Covid-19 -pandemiarajoitusten vuoksi. Kesälista ja tuotevalikoima ovat voimassa avoimissa ravintoloissamme sekä henkilöstöravintoloissamme, joita on kesän aikanakin avoinna lähes 200.

Herkullisella kesälistalla varmistamme laadukkaiden raaka-aineiden saatavuuden. Pienemmällä valikoimalla pystymme paremmin torjumaan ruokahävikin syntymistä sekä valmistusvaiheessa, että ruokailijalta jäädessä, kun ruokailijamäärät ovat epäsäännölliset.

"Emme missään nimessä tingi mausta, vaikka kesäinen ruokalista onkin suppeampi! Päinvastoin voimme rakentaa menun ruoat tuoreista, puhtaista perusraaka-aineista ja saada herkulliset kesäiset maut paremmin esiin. Meiltä saa lounasruokaa ja välipaloja mukaan päivän kiireisiin tai paikan päällä nautittuna.", kuvaa Compass Groupin gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom.

Lasillinen elämäniloa ja edullista kotiruokaa mukaan kotiin

Kesän valikoimassa ei ole unohdettu sesongin kahvilatuotteita, raikkaita terveellisiä välipaloja, eikä mukaan otettavia tai tilattavia juhlavia tarjoiluja.

Maistuisiko esimerkiksi vegaaninen porkkanacupcake, jossa on päällä kaurakermaa ja sisällä itsekeitetty porkkanamarmeladi? Se vie kielen mennessään ja on täysin vegaaninen tuote, sekä aidosti terveellisempi vaihtoehto makeille herkuille, lupaa tuotteen suunnitellut Chef de Patisserie Piia Raunio.

Piian keittiössä ovat syntyneet myös Funny Fruitie -tuotteet, jotka tuovat nauttijalleen värikkään lasillisen elämäniloa. Funny Fruitie on värikäs, herkullinen päivää iloisesti piristävä juotava vitamiinipommi. Trendikäs Funny Fruitie rakennetaan kerroksittain lasiin kunkin oman valinnan mukaan eri hedelmä- ja marjafruitieista. Jokainen fruitie on omanlaisensa ja koristellaan ripotteilla, marjoilla tai hedelmillä. Jokainen fruitie tehdään yksilöllisesti palvelutuotteena, kuten erikoiskahvit.

"Ruokakulttuurimme on välipalaistunut ja arvostamme raikkaita ja hyvinvointia ylläpitäviä välipaloja. Funny Fruitiet vastaavat hyvinvointia ja yksilöllisyyttä arvostavien asiakkaiden tarpeisiin. Haluamme pitää itsestämme huolta ja samalla olla yksilöllisiä. Emme silti halua unohtaa leikillisyyttä, hauskuutta ja itsensä hemmottelua", muistuttaa Piia Raunio.

Ravintoloistamme saat mukaan kotiin, mökille tai vietäväksi myös edullista kotiruokaa herkkujen lisäksi. Esimerkiksi grilliruoan lisäkkeeksi on saatavilla varhaisperunasalaattia ja ruokaisia kesävihanneksista tehtyjä salaatteja sekä uusien perunoiden seuraksi sillikaviaaria tai rapuskagenia. Nappaa mukaan myös erilaisia kastikkeita ja lisäkkeitä Street food -ruoan ystäville.

Kodin juhliin toteutamme perinteiset kermakakut ja modernit moussekakut. Vai maistuisiko herkullinen bebe, jossa maistuu kevään raparperi tai kotimaiset marjat? Suolaiseksi pieniin juhlatilaisuuksiin suosittelemme suomalaisia sapaksia, esimerkiksi toast skagenia, kotimaista parsaa ja kylmäsavupossua, kesäsalaatteja vinegrette-kastikkeella, yrteillä maustettua focacciaa – nautittuna raikkaan kuplivan juoman kera. Herkulliseen loppusilauksen tuo yhdistelmä tuoreita mansikoita, mascarponevaahtoa ja sitruunamelissaa…. Saa nauttia!