Lokakuun ensimmäisenä päivänä toivotimme lämpimästi tervetulleeksi Compass-perheeseen Oulun kaupungilta uusiksi työkavereiksemme siirtyvät lähes 240 ateria- ja puhtauspalveluammattilaista. Siirron valmistelu on pitkä prosessi, jonka tärkein tehtävä on huolehtia siirtyvän henkilöstön kohtaamisesta ihmisinä.

1.10.2021 startannut kumppanuus varmistui jo toukokuussa, kun Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan ulkoistaa ateria- ja puhtauspalvelutoiminnan liikkeenluovutuksena Compass Group Finland Oy:lle. Liikkeenluovutus koskee noin 240 vakituista ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijää, jotka siirtyivät lokakuun alussa Oulun Tilapalveluista ns. vanhoina työntekijöinä yrityksemme työntekijöiksi.

Liikkeenluovutuksella tapahtuva siirto on yrityksemme historian suurin kunta-alan kumppanuus ja siten jatkaa vahvaa pitkäjänteistä kuntakumppanuuksien rakentamista. Olemme kumppani, jolla on pitkä kokemus sekä intohimoa ja tahtotila kehittää ruoka- ja puhtausalaa yhä paremmaksi. Samalla kaupunki voi keskittyä rauhassa ilman huolta omaan ydinosaamiseensa, lupaa Oulun kumppanuudesta vastaava asiakkuusjohtaja Maarit Parikka.

Oulun Tilapalvelut vastaa jatkossakin ateria- ja puhtauspalveluiden järjestämisestä Oulun kaupunkikonsernissa, jotka valittu kumppani toteuttaa. Tilapalvelut valvoo sopimuksen mukaisen laadun toteutumista yksityisen palveluntuottajan osalta. 

Palvelun tuottajan vaihdos ei vaikuta asiakkaidemme arkeen. Pääsääntöisesti kohteissa työskentelevät samat työntekijät kuin aiemminkin. Olemme koko ajan asiakkaidemme käytössä sekä palveluntuottajan tukena, jotta siirtovaihe menisi mahdollisimman sujuvasti, kertoo Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen johtaja Johan Alatalo.

Liikkeenluovutuksessa kohdataan ihmisiä

Vaikka Compass Groupilla on kokemusta useista vastaavista liikkeenluovutuksista vuosien varrelta, on jokainen asiakkuus, toiminta ja henkilöstö omanlaisensa. Oppeja voidaan soveltaa ja siten aina parantaa toimintaa. Yhdeksi keskeisimmistä oivalluksista on se, että vastaavassa muutoksessa tärkeintä on kohdata ihmiset ihmisinä, kuulla heitä, mahdollistaa vaikuttaminen ja kertoa mahdollisimman avoimesti mitä tapahtuu missäkin haltuunoton vaiheessa.  

Henkilöstö on pyritty pitämään alusta asti ajan tasalla. Siirtyvät työntekijät ovat suhtautuneet positiivisesti Compassin tekemiin haastatteluihin. He ovat kokeneet, että heitä on todella kuultu tilanteessa, kertoo Oulun Tilapalveluista Compass Groupille siirtynyt palveluasiantuntija Päivi Lehtosaari-Drushinin. Työhyvinvoinnin edistäminen on minulla lähellä sydäntä. Esimiehen läsnäolo, muutoksista tiedottaminen ja työntekijän tunne kuulluksi tulemisesta ovat tärkeitä tekijöitä työhyvinvoinnin onnistumisessa, Päivi Lehtosaari-Drushinin jatkaa.

Yhteisten toimintatapojen rakennusta ja uusia työkavereita

Siirtymää on valmisteltu pitkään ja hartaasti päätöksestä asti, mutta suurin yhteinen matka on silti vasta alkanut. Yhteisten toimintatapojen ja tiimien rakentaminen onkin yhteisen uuden matkan tärkein tehtävä. Compass-perheeseen kuuluu paljon erilaisia osaajia ja erilaisia ihmisiä, joilla jokaisella on oma tausta ja tarina. Oululaiset uudet työkaverit tuovat Compass-perheeseen koko joukon uusia tarinoita. Kulttuuri rakentuu tästä eteenpäin yhdessä.

Muutoksen myötä Compass Group palkkaa myös uusia työntekijöitä ateria- ja puhtauspalveluihin. Haussa on erilaisia osaajia esimerkiksi uimahallityöntekijöistä hoivapuolen ja logistiikka-alan osaajiin. Oulun kaupungin kumppanuus on seudulla uusi, mutta Compass Group on toiminut kaupungissa pitkään mm. Amica- ja Food & Co -ravintoloillaan.

Ravintola- ja puhtauspalvelualalla vallitsee tällä hetkellä suuri työvoimavaje, mutta toivomme ja uskomme, että yrityksemme monipuoliset ison talon edut henkilöstölle auttavat meitä löytämään uusia osaajia erilaisiin tehtäviin niin Oulussa kuin muuallakin Suomessa. Meille henkilöstön hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää ja vaikean korona-ajan jälkeen haluamme erityisesti panostaa henkilöstömme osaamisen kehittämiseen ja palkitsemiseen myös kilpailukykyisen palkkauksen lisäksi, katsoo Compass Group Suomen operatiivinen johtaja Hannu Rahnasto luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

 

Yhteistyön päätösuutinen toukokuulta:

https://www.compass-group.fi/tietoa-meista/Ajankohtaista/compass-group-oulun-kaupungin-ateria--ja-puhtauspalvelukumppaniksi/


Kaikki Oulun ja Compassin muut avoimet työpaikat osoitteessa:
https://uracompassilla.fi/