Kemin ja Rovaniemen kampuksien ravintoloissa on aloittanut uusi ravintolapalveluiden tuottaja. Compass Group tuo Ravintola Kahvila Lippoon, Ravintola Tekuilaan ja Cafe Lumeniin urbaaneja pohjoismaisia konseptejaan kuten Market 24/7 - Campus shopit. Ravintolat tarjoavat asiakkailleen räätälöityjä ja moderneja lounas- ja kahvilapalveluja.

Ravintolat toimivat ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilöstöravintoloina, mutta palvelevat myös alueen muita asiakkaita. Ravintola Kahvila Lippo Kemissä tarjoaa aamupalaa, lounaita ja kahvilapalveluja pitkälle iltapäivään. Ravintolan yhteydessä toimii pohjoismainen ja nuorekas Hav a Java -kahvila, joka tarjoaa hyvinvointia herkullisten ja monipuolisten kahvilatuotteiden ja välipalojen merkeissä. Uutuutena ravintolasaliin tulee Market 24/7 - Campus shop, joka toimii itsepalveluperiaatteella ravintolan aukioloaikojen ulkopuolella. Shopista voi ostaa suolaisia ja makeita kahvilatuotteita, välipaloja sekä ruoka-annoksia. Ravintolan digitaalisten palvelujen avulla asiointi, viestiminen, palautteen kerääminen, tilaaminen ja maksaminen helpottuvat myös. Ravintolapalvelut avasivat ovensa elokuussa.

Rovaniemen kampuksella ravintola Tekuila ja Café Lumen avaavat ovensa syyskuun alussa. Ravintolan herkullinen ja monipuolinen lounasvalikoima sekä nuorekkaan urbaanin Hav a Java -kahvilakonseptimme on räätälöity Lapin ammattikorkeakoulun tarpeisiin. Kahvilan yhteydessä toimii vastaavasti Market 24/7 – Campus shop itsepalveluperiaatteella ravintolan ja kahvilan aukioloaikojen ulkopuolella. Kahvilan tuotteet leipurimme valmistaa keittiössä itse käyttäen aina vuodenaikojen mukaisia ja mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita.

- Vahva panostuksemme makuun, laatuun ja kumppanuuteen on johtanut ainutlaatuisiin konsepteihimme ja räätälöityihin ratkaisuihin, joita tuomme mukanamme Lapin ammattikorkeakoulun palveluihin. Korkeakouluille kehittämiämme Campus-ratkaisuja tuodaan räätälöitynä monipuolisin lounasateriavaihtoehdoin, joita valmistamme aina sesongin mukaisista parhaista raaka-aineista, huomioiden myös paikalliset makutottumukset, kertoo Compass Group Suomen asiakkuuspäällikkö Hannele Pirhonen.

Ravintola- ja kahvilapalvelujen tuottamisessa korostuvat laatu, asiakaslähtöisyys ja yhdessä kehittäminen sekä kestävän kehityksen mukainen toiminta ja valinnat. Kemin ja Rovaniemen kampusten herkullisten ruoka- ja kahvilakonseptien lisäksi tavoitteena on, että palveluissa on asiakkailla jatkuvasti jotain uutta ja mielenkiintoista tarjolla. Erilaiset ruoka- ja pop up -teemat elävöittävät kampusravintolamiljöötä ympäri vuoden.

- Lapin Ammattikorkeakoulu panosti ravintolapalveluiden tuottajan kilpailutuksessa ennen kaikkea tulevien palveluiden laatuun ja vastuullisuuteen. Haimme tulevalta ravintolapalveluiden tuottajalta uutta ja pirteää kehitysotetta ravintoloihimme. Compass Groupin tarjouksesta näkyi heidän osaamisensa kehittävänä ja vastuullisena toimijana kertoo ravintolapalveluiden sopimuksesta vastaava kiinteistöpäällikkö Maiju Lassila.

Lapin AMK on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Lapin ammattikorkeakoulussa työskentelee n. 470 työntekijää ja opiskelee n. 5500 opiskelijaa. Ravintolapalvelut kilpailutettiin keväällä 2021 kahdessa eri hankintakilpailutuksessa. Compass Group aloitti sekä Kemin yksikön että Rovaniemen yksikön kumppanina elo-syyskuussa 2021.