Compass Group sulkee osan ravintoloistaan maan poikkeusolojen vuoksi asetetun sulun ajaksi 8.3-18.4.2021. Kokonaan asiakastiloiltaan kiinni menevät avoimet ravintolat, mutta osasta voi silti ostaa ruokaa mukaan. Päiväkotien, alakoulujen, sairaaloiden, seniorien hoivapalvelujen sekä osan teollisuuden aloilla toimivien ravintoloiden toiminta jatkuu normaalisti.

Hallitus on todennut yhdessä presidentin kanssa maahan poikkeusolot. Ravintoloita koskeva asetus poikkeusoloissa edellyttää ravintoloiden sulkemista ajalle 8.-28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita. Poikkeuksena ovat henkilöstö- ja muut ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle.

Compass Groupin niin sanottuja avoimia ravintoloita suljetaan kokonaan asiakastiloiltaan kiihtymis- ja leviämistason alueilla. Täysi sulkeminen koskee noin kahta sataa ravintolaamme näillä alueilla. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on sallittua ja osasta ravintoloitamme on mahdollista noutaa ruokaa mukaan. Ylläpidämme ravintolakohtaista tietoa ravintoloiden verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. 

- Oletamme, että asiakasmäärät tippuvat merkittävästi myös niin kutsutuissa tavallisissa henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissamme, vaikka ne eivät suoraan sulun piirissä maaliskuussa olekaan. Etätyö ja etäopiskelu ovat vaikuttaneet toimintaamme isosti koko ajan ja nyt alkavien rajoitusten vaikutuksen ennakoimme olevan viime kevään kaltainen. Teollisen tuotannon yksiköt pyrimme pitämään kokonaan auki lähes normaalisti mitä asiakkaamme ovat vahvasti toivoneet, kertoo Compass Groupin operatiivinen johtaja Hannu Rahnasto.

Kaiken kaikkiaan poikkeusolot vaikuttavat yrityksen toimintaan isosti vielä koko kevään ajan. Osana varautumista joudutaan jatkamaan sekä ravintolahenkilöstön että toimihenkilöiden koko- tai osa-aikalomautuksia.

Asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus on ensisijaista. Olemme panostaneet turvalliseen asiointiin kuluneen vuoden aikana. Seuraamme ja noudatamme viranomaisten muuttuvia ohjeita ja sopeutamme toimintaamme niiden mukaan. Luotamme, että uusi normaali alkaa syksyllä.

Osoituksena hyvästä tartuntatautiriskien torjunnasta saimme koronavuonna 2020 MyCare-sertifikaatin, mikä on meille kunnia-asia, jatkaa Hannu Rahnasto.