Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden tukeminen ja vaaliminen ovat osa Compassin henkilöstö- ja vastuullisuustyötä sekä arjen johtamista.

Pride-kuukausi antaa meille Compass Groupilla mahdollisuuden nostaa esille liiketoimintamme monimuotoisuutta sekä korostaa, että olemme tasa-arvoisia, yhdenvertaisia ja sateenkaariystävällisiä. On myös tärkeää sanoa se ääneen. Priden teema ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta on tärkeä ja ajankohtainen juuri nyt ja vuoden jokaisena päivänä.

”Me Compass Groupissa olemme sitoutuneet varmistamaan, että kaikki työntekijät voivat hyvin ja voivat olla oma itsensä töissä. Olemme sitoutuneet heijastamaan niiden yhteisöjen moninaisuutta, joissa työskentelemme. Haluamme mukaan jokaisen kyvyt, kiinnostuksen kohteet ja intohimot luoda osallistava ympäristö compassilaisille, asiakkaillemme ja kaikille kumppaneillemme” kuvaa Compass Groupin vastuullisuuspäällikkö Marketta Viljasaari. ”Olemme ylpeitä meidän Compassin osallistavasta kulttuuristamme, vaikka tiedostamme, että tehtävää on vielä paljon. Juhlimalla Pridea korostamme myös sitoutumistamme tähän työhön ja muutoksen toteuttamiseen.”, Marketta jatkaa.

Monimuotoisuutta edistäen

”Työyhteisön monimuotoisuus on rikkaus. Jokainen compassilainen meillä sitoutuu eettisiin sääntöihimme heti työsuhteen alettua. Emme salli minkäänlaista syrjintää. Koulutusten ja yhteisten pelisääntöjen lisäksi tämä on tärkeää muistaa sanoa ääneen ja tuoda näkyväksi. Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen vaatii tekoja ja seurantaa sekä tiedostamattomien ennakkoluulojen kohtaamista. Monimuotoisuuskoulutukset ovat käynnistyneet ja jatkuvat syksyllä,” kertoo henkilöstöjohtaja Mari Nieminen.

Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden tukeminen ja vaaliminen ovat osa Compassin henkilöstö- ja vastuullisuustyötä sekä arjen johtamista. Osana henkilöstötutkimusta kysytään muun muassa kokevatko työntekijät voivansa olla oma itsensä työpaikalla. Viimeisimmässä syksyllä 2021 tehdyssä tutkimuksessa 90 % työntekijöistämme vastasi tähän myönteisesti. Työtä on tehtävä edelleen, jotta jokainen meistä voi kokea olonsa kokonaiseksi ja turvalliseksi myös työarjessa. Ja jokaista meistä myös tarvitaan tässä työssä.

Kesäkuu on Pride-kuukausi Compass Groupin kaikissa toimintamaissa.