Ruokapalveluyritys Compass Group on alansa ykkönen tuoreen imagotutkimuksen mukaan. Ravintola-alalle haasteellisena vuotena Compass Group onnistui luomaan uusia ruokaratkaisuja ja on tulevaisuuden näkymissä ykkönen. Vuotuisen Työelämäpäättäjät-tutkimuksen mukaan henkilöstöravintoloiden arvioissa Compass Groupin tutut palvelubrändit Amica, Food & Co, Tastory ja Eurest jatkavat yleisarvosanojen ja tunnettuuden osalta kärjessä. Myös päättäjille tärkeät toimintavarmuus, tuotteiden laatu sekä henkilöstön ammattitaito saavat kirkkaimmat arvioinnit.

Lähes 500 työelämän päättäjälle tärkeimpiä kriteereitä henkilöstöravintolakumppania valitessa ovat vuodesta toiseen tuotteiden laatu, hinta-laatusuhde ja toimintavarmuus. Taloustutkimuksen vuosittain toteuttamassa tutkimuksessa nämä yrityskuvatekijät, sekä mm. asiakaspalvelu ja henkilöstön ammattitaito nousevat merkityksellisiksi.

Compass Group on ykkössijalla lähes kaikissa kymmenestä yrityskuvatekijästä. Lisäksi yhteenlaskettujen tekijöiden erotus alan muihin toimijoihin on suuri, joka tarkoittaa positiivista erottautumista asiakkaiden silmissä. Aiemmin Suomessa Fazer Food Servicesinä tunnettu nykyinen Compass Group jatkaa useiden vuosien tasaista kärkisijatrendiään.

- Olemme erittäin iloisia, että etenkin toimintavarmuus, asiakaspalvelu, henkilöstön ammattitaito ja maineemme työnantajana säilyvät vahvuutenamme. Tämä vuosi on ollut ravintola-alalle uskomattoman rankka ja myös me olemme valitettavasti joutuneet sopeuttamaan toimintaamme merkittävästi. Tutkimuksen hyvät arvosanat valavat meille vahvaa uskoa jatkaa työtämme suomalaisten ykköskumppanina ruokapalveluiden muuttuvassa maailmassa, kertoo Compass Group Suomen operatiivinen johtaja Hannu Rahnasto.

Työpaikkaruokailun muutoksen vuosi

Vuosi 2020 muutti ihmisten ruokailutottumuksia. Koronapandemian puhkeaminen tyhjensi ravintolat yhdessä yössä. Etenkin työpaikkaruokailu siirtyi osaksi etätyöskentelyä ja muutti koko ruokailukulttuuria, todennäköisesti pysyvästi.

- Yrityksemme matka Compass Groupin perheeseen ehti juuri startata ennen pandemian puhkeamista. Rajoitukset haastoivat meitä kehittämään ketterästi uudenlaisia ruokaratkaisuja, joita lanseerasimmekin heti pandemiarajoitusten myötä. Tämä varmasti näkyy imagotutkimuksen tuloksissa, sillä sekä toiminnan kehittämisen, tulevaisuuden näkymien ja palvelutarjonnan osalta olimme edelleen selvästi alan ykkösiä. Hienoa, että tutut palvelubrändimme ja vahvat kansainväliset hartiat taustatukena siivittävät vakiintunutta asemaamme Suomessa, iloitsee Compass Group Suomen Growth & Retention -johtaja Mariela Nortama.

Ravintola-alan vaikea vuosi näkyy Työelämäpäättäjät 2020 -tutkimuksessa kaikkien toimijoiden arvioissa yleisesti edellisvuotta heikompina lukuina niin yleisarvosanojen kuin kokemukseen perustuvassa suositteluhalukkuudessa (NPS).  

TEP on Taloustutkimuksen vuosittain toteuttama Työelämän päättäjät -tutkimus, jossa päättäjät arvioivat eri toimialan yritysten onnistumista. Vuonna 2020 henkilöstöravintolat-toimialaa arvioi 483 eri toimialoja edustavaa päättäjää (n) verkkopaneelissa loka-.

Lisätietoja:
Hannu Rahnasto, operatiivinen johtaja, Compass Group Suomi:
p. 041 530 3538 hannu.rahnasto@compass-group-fs.com

Mariela Nortama, Growth & Retention -johtaja, Compass Group Suomi:
p. 050 486 3414, mariela.nortama@compass-group-fs.com


Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on noin 3700 työntekijää noin 600 ravintolassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet. Ruoka on intohimomme. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä.