Asiakkaiden turvallinen asiointi, ruokailu sekä henkilöstön turvallinen työskentely korostuvat nyt ravintoloiden avautuessa kevään pandemiarajoitusten jäljiltä. Ohjeet ja erityisjärjestelyt ovat käytössä, jotta ruokailuhetki olisi kaikille mahdollisimman miellyttävä. Henkilökuntamme toivottaa asiakkaat turvallisesti tervetulleiksi – hymyillen visiirienkin takaa!

Parikymmentä avointa ravintolaamme avasivat ovensa kesäkuun alusta ja palaavat vähitellen kohti normaalia Covid-19 -pandemiasta johtuvien rajoitusten purkamisen jälkeen. Osa ravintoloistamme, kuten potilas- ja henkilöstöruokailu sairaalassa, hoivapalvelutalojen ruokailu sekä päiväkodit toimivat lähes normaalisti myös pandemian rajoitustenkin aikaan ja osassa, kuten kouluruokailussa, tehtiin poikkeusjärjestelyjä ruokailun ja hygienian turvaamiseksi. Kesän aikana myös henkilöstöravintoloitamme avautuu tai jatkaa laajasti joko normaalin toiminnan tai supistetun toiminnan puitteissa.

Miellyttävän ruokahetken varmistaminen on meidän kaikkien vastuulla

Ohjeistuksilla ja järjestelyillä varmistetaan turvallinen asiointi, ruokailu sekä henkilökunnan työskentely avautuvissa ravintoloissa. Noudatamme sekä maan ohjeita, että alan kattojärjestö MaRa ry:n suosituksia. Esimerkiksi ravintolaan kerrallaan sallittu henkilömäärä on rajoitettu, jotta jonoja ja tungosta ei muodostuisi. Olemme myös kiinnittäneet erityistä huomiota väljempään asioimiseen ja turvaväleihin ravintolassa. Asiakkaiden liikkumista ravintolatiloissa opastetaan. Jokaisen omalla vastuulla on kuitenkin asioida ravintolassa terveenä ja huolehtia siten meidän kaikkien terveenä pysymisestä.

Merkittävin muutos nähdään avointen ravintoloiden noutopöydissä. Asiakkaat eivät itse annostele ruokia, vaan ruoat on annosteltu lautasille ja tuotteet pakattu tai kipotettu valmiiksi. Joissain tapauksissa myös koko tarjotin voidaan rakentaa asiakkaalle valmiiksi henkilökuntamme toimesta.

Puhtauteen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaat ohjataan käsienpesupisteille ja käsihuuhdepisteitä on järjestetty enemmän. WC-tilat siivotaan useammin ja esimerkiksi kosketuspintojen puhdistusta on tehostettu. Maksamista suosittelemme vain korttimaksun lähimaksuominaisuudella ja maksupäätteet puhdistamme erityisen usein.

Kannustamme asiakkaitamme antamaan suoraan palautetta ravintolamme henkilökunnalle, mikäli he huomaavat esimerkiksi puutteita tai epäkohtia turvatoimien suhteen.

Haluaisin korostaa asiakkaiden ja meidän yhteistyön tärkeyttä tässä uudessa palvelutilanteessa. Kummallakin on omat vastuunsa ja molempien tavoitteena turvallinen ja miellyttävä vierailu, muistuttaa Compass Groupin työ- ja tuoteturvallisuuspäällikkö Joni Vilppunen.

turvallisesti ravintoloissamme.jpg

Henkilökuntamme hymyilee visiirienkin takaa

Ravintoloidemme 4200 työntekijää ovat asiakaspalvelun ja ruoka-alan ammattilaisia, jotka tekevät työtään suurella sydämellä. Henkilökuntamme terveenä säilyminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme turvallisesti, terveinä ja iloisesti palvella asiakkaitamme.

Pyrimme varmistamaan turvallisen työskentelyn poikkeustilanteessakin. Asiakaskontaktissa työskenteleville on järjestetty kasvovisiirit ja suoja käsineitä. Työskentelytilat on järjestelty siten, että turvavälejä on mahdollista pitää myös esimerkiksi keittiötilassa. Lisäksi vältämme runsasta liikkumista eri toimipaikkojen välillä kontaktien vähentämiseksi. Työvuoroja on porrastettu myös lähikontaktien välttämiseksi. Ohjeistukset on käyty henkilökunnan kanssa huolella läpi, perehdytykset poikkeusjärjestelyihin pidetään laajasti sekä tilannetarkistukset toteutetaan säännöllisesti.

Palveluammattilaisia tilanne haastaa ja muuttaa päivittäistä työtämme, mutta haluamme toivottaa asiakkaat tervetulleiksi visiirien ja maskien takaakin iloisesti hymyillen, kertoo Compass Groupin henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Murtopuro.

Ravintolakohtaiset aukioloajat löytyvät ravintoloidemme verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista. Kesäaika tuo poikkeuksia myös joidenkin ravintoloiden aukioloaikoihin.