Suomen ja koko maailman koronavirustilanne huononee jälleen ja aiheuttaa yhteiskunnan taholta sulkutoimia ja rajoituksia, joilla on vaikutuksia Compass Group Suomen liiketoimintaan. Yritys varautuu tilanteen jatkumiseen ja laajenemiseen vuoden 2022 aikana aloittamalla enintään 90 päivän lomautuksia koskevan yhteistoimintamenettelyn.

”Tilanteen vaikutukset asiakasyrityksiimme ja samalla liiketoimintaamme ovat pahimmillaan mittavat. Varaudumme nyt aloitetulla yhteistoimintamenettelyllä siihen, että koronasta johtuvat rajoitukset sekä etätyö- ja etäopiskelusuositukset jatkuvat tai laajenevat vuoden 2022 aikana. Rajoitusten jatkuminen aiheuttaa asiakasmäärien vähenemistä ja työntekijöidemme työn tilapäistä vähenemistä toimipisteissä”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto.

Neuvottelut koskevat kaikkien toimipisteiden työntekijöitä ja esimiehiä lukuun ottamatta hoivasektorin, Mäntymäen sairaalan sekä Pakkalan ja Naantalin tuotantokeittiöiden henkilöstöä. Neuvottelut käynnistyvät maanantaina 3.1.2022 ja koskevat alustavan arvion mukaan enintään 2500 henkilöä.

”On todella ikävää, että hyvään alkuun lähteneen kasvun ja hienon syksyn jälkeen olemme taas tilanteessa, jossa joudumme varautumaan lomautuksiin. Mahdollisia lomautuksia tullaan kuitenkin toteuttamaan vain välttämättömän tarpeen mukaan ja ensisijaisesti pyrimme sijoittamaan henkilöstöä niihin toimipisteisiin, joissa työ ei ole vähentynyt”, toteaa Rahnasto.

”Luotamme, että vuonna 2022 opimme yhteiskuntana toimimaan koronaviruksen eri muotojen kanssa niin, että jatkuvien toiminnan rajoitusten ja sulkemisten sijaan voimme keskittyä palvelemaan asiakkaitamme täysimääräisesti elämän jokaisella osa-alueella. Siksi tästä väliaikaisesta tilanteesta huolimatta jatkamme yrityksemme palveluiden uudistamista, kasvattamista ja kehittämistä kohti hiilineutraalisuutta kaikin keinoin”, kertoo Rahnasto.

”Ihmisten kiinnostus terveelliseen, maukkaaseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan sekä hyvään palveluun ei ole vähentynyt, päinvastoin. Näemme, että tulevaisuus tarjoaa meidänkaltaiselle palveluyritykselle mielenkiintoisen uuden maiseman ja todellisen mahdollisuuden uudistua. Kaikesta huolimatta katsomme siis eteenpäin valoisin mielin, vaikka tilanne juuri nyt hankala onkin.”

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Hannu Rahnasto, Compass Group Suomi, p. 041 530 3538