Ruokaa inspiraatioon kana pitaleipä Compass Group

Minkälaisen ruokaelämyksen opiskelijat haluavat? Miten yhdistät ruokaelämyksen ja oppimistavoitteet?

Opiskelijaruokaa kaikille aisteille

Ruoka vaikuttaa kaikkiin aisteihin: mitä näet, kuulet ja haistat. Kun opiskelijat astuvat sisään kampuksen ravintolaan tai kahvilaan, haluamme heidän olevan ylpeitä siitä. 

Ruoka toimii polttoaineen tavoin. Se antaa energiaa, vitamiineja, hivenaineita, suoloja ja muita terveyteen ja hyvinvointiin tarvittavia perusaineita. Ruoka myös vaikuttaa keskittymiskykyyn ja kognitiiviseen suorituskykyyn.

Sillä mitä opiskelijat syövät päivänsä aikana – aamiaisella, lounaalla, välipaloina ja illallisella – on vaikutusta heidän kykyynsä keskittyä ja lopulta näin ollen myös heidän akateemiseen menestykseen. Me haluamme tarjota terveellistä ja maukasta ruokaa opiskelijoille.

Ruoka on enemmän kuin polttoainetta

Kasvissyönti on tyypillistä nuorten keskuudessa ja veganismin nousu nostaa kasviperäiset proteiinit entistä tärkeämpään arvoon. Eläinten hyvinvointi, ruoan alkuperä, luomutuotteet ja ekologinen kestävyys ovat kokonaisuudessaan opiskelijoille tärkeitä trendejä ja arvoja. Näitä vaatimuksia on kunnioitettava ja niihin tulee vastata.

Nuorten ruokavalioihin liittyvät mieltymykset vauhdittavat innovointia.

Ruokajätteestä opiskelijoilla on hyvä käsitys – he ymmärtävät voivansa vaikuttaa asiaan. Myös yliopistoilla on mahdollisuus vaikuttaa ruokajätteen vähentämiseen, esimerkiksi järjestäessään opetusta ja erilaisia kampanjoita.

Ruoka on usein jaettu ja yhteisöllinen elämys, minkä takia puitteet sen nauttimiseen ovat tärkeässä roolissa. Opiskelijat toivovat pitkiä aukioloaikoja ja innovatiivisia ravintolapalveluita. Heille on myös tärkeä saada erilaisia vaihtoehtoja vilkkaista paikoista rauhallisiin pöytiin, joissa voi keskustella ystävien kanssa.

Inspiraatio ruoka kikherne kasvikset Compass Group

Jos ruoka ei ole toivottua, siitä annetaan hyvin helposti palautetta. Vanhan yliopistoruokalan aika – jonoineen, vähäisine vaihtoehtoineen ja nahistuneine vihanneksineen – on ohi. Samalla kun tietoisuus eri ruokavaihtoehdoista on kasvanut, ruokahankintakin on muuttunut hauskemmaksi.

Arvoa ja valinnan vapautta

Nuoret ovat tottuneet vapauteen valita ja myös käyttämään tuota vapautta. Valinnan vapaus on erittäin kilpailtu segmentti, jossa korkeat vaatimustasot ja rajalliset budjetit kohtaavat. Aina on mahdollisuus kääntyä purkkinuudelien puoleen.

Hyvä ruoka voi maksaa vähemmän kuin luulet. Opiskelijalounaan hinta ei kasva kun laatu paranee. Esimerkiksi ruokahävikin pieneneminen vaikuttaa tähän.   

Volyymi ja tyytyväisyysmittareiden lisäksi myös budjetti- ja kustannustavoitteidesi tulee kohdata. Tässä prosessissa voit saada tukea palvelutuottajalta, joka hyödyntää mittakaavaetuja.

Teemme, mitä lupaamme

Kuuntelemalla tarpeitanne voimme tarjota hyvää ruokaa ja erilaisia vaihtoehtoja ruokalistalle, jotka täyttävät sekä ravitsemukselliset vaatimukset, että opiskelijoiden ruokavalioiden trendi- ja makuodotukset.

Ruoka-alalla tapahtuu paljon, mikä tekee viimeisimpien opiskelijaruokatrendien seuraamisesta haasteellista. Samalla se tuo kuitenkin myös mahdollisuuksia ja potentiaalista kilpailuetua yliopistollesi tai korkeakoulullesi.

Mihin haluat fokusoida? Jos haluat keskittyä oppimisprosessiin, jätä ruoka meidän huoleksemme.