Terveellisen ja monipuolisen ruoan syöttäminen lapsillemme on kannattava päätös tulevaisuuden kannalta. Terveellinen ravitsemus on paitsi tärkeää hyvinvoinnille sekä kasvulle, mutta se on paljon muutakin. Hyvä ravitsemus edistää oppimista. Ruoasta tuleva hyvä olo helpottaa opettajienkin työtä, sillä lapset pysyvät keskittyneempinä. Kunnon ruokakasvatus antaa pohjan terveydelle vanhempanakin.

Lapset, jotka haluavat syödä – ja syövät, mitä haluavat

Ruoalla on paljon merkitystä niin vanhemmille, lapsille kuin kouluillekin. Sen vuoksi haluamme tehdä sitä sydämellä.

Kouluruoan on täytettävä laissa säädetyt ravitsemukselliset vaatimukset sekä tuettava keskittymistä ja oppimista. Ruoka on myös enemmän kuin polttoainetta. Päiväkoti- ja kouluruoan on oltava sekä houkuttelevaa että maukasta, sillä vain syötävällä ruoalla on merkitystä.

Vanhemmat ovat kiinnostuneita kouluruoan tasosta. Vanhan kouluruokalan aika on ohi. Ruokailuympäristön on oltava miellyttävä, turvallinen ja opettavainen, ja jokaista lasta on tervehdittävä hymyllä. Ammattitaitoisella ja ystävällisellä henkilökunnalla on merkitystä, etenkin kun he rohkaisevat lapsia syömään aterioita, joita lapset eivät muuten söisi.

“Yksi ravintolahenkilökunnan jäsen jopa kertoi odottavansa kesälomansa loppua, jotta pääsee taas tapaamaan lapset.”

− Peter Welch, Head Teacher, International School of Helsinki

Ruoka-ajat ovat luonnollinen osa päivää. Laadukas kouluruoka voi auttaa opettajia keskittymään jokaisen lapsen optimaaliseen kehittymiseen. Kouluravintolan pitäisi olla paikka, jossa lapsilla on mukavaa ja jossa he haluavat olla. Ravintolan tulisi myös edistää heidän oppimistaan ravinnosta ja ruoasta, vastuullisuudesta, ruokajätteestä sekä lihankulutuksen vähentämisestä ja kasvisten lisäämisestä.

Myös logistiikka voi olla tärkeää, jos koulusi keittiötilat tai tarjoilulinjastot ovat rajalliset. Kokemuksemme mukaan ratkaisu on aina olemassa; ruoka voidaan esimerkiksi toimittaa lämmitettynä tai vaihtoehtoisesti kylmänä – turvallisesti ja hygieenisesti, paikan päällä lämmitettäväksi. Pystymme laatimaan sinulle sopivan ratkaisun sen jälkeen, kun olemme kuunnelleet ja keskustelleet tarpeistasi ja ymmärtäneet ne kaikilta osin.

Tasapaino ja hyvinvointi

Ruoan ja palvelun taso on tasapainotettava käytettävien taloudellisten resurssien kanssa. Toimimalla tehokkaasti ja hankkimalla raaka-aineet fiksusti on mahdollista saada hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Valitsemme toimittajamme huolellisesti ja teemme ahkerasti töitä sen eteen, että pystymme tuottamaan hyvää ruokaa kouluille ja päiväkodeille kohtuuhintaan. Meidän tulee myös vastata kasvaviin vaatimuksiin ruokalistan vaihtelevuudesta ja mittareista eettisesti hankitulle ruoalle, jolla on positiivinen ekologinen vaikutus. Ruoassa pienilläkin askeleilla voi olla suuri merkitys.

Ruoka on tärkeä ja herkkä aihe. Lapsilla on omat lempiruokansa ja vanhemmilla puolestaan omat muistonsa kouluruoasta – tai ainakin siitä, millaista se oli. Miten voit siis tarjota ravitsevia aterioita, makuelämyksiä ja ruokaa, jota lapset haluavat syödä? Ja vielä tätä kaikkea kohtuulliseen hintaan?

Ruokapalvelut - tärkeä valinta

Tuore, lähellä tuotettu ja eettisesti hankittu ruoka voi maksaa vähemmän kuin luulet.

Kestäväkehitys tarkoittaa yhteiskunnallisten, taloudellisten ja ympäristöresurssien yhtäläistä kunnioittamista. Tämän tasapainon saavuttamisessa pyrimme tukemaan sinua samalla, kun kehitämme omaa yritysvastuutamme.

Enemmän kuin lounas? Parantaaksesi käyttöastetta voit lisätä tarjontaan hyödyllisiä lisäpalveluja, kuten aamiaisen ja muita aterioita, terveellisiä välipaloja, kahvin ja kakut opettajien kokouksiin sekä ruokailupalvelut tilaisuuksia varten.

Haluamme sinun olevan ylpeä ruoastasi. Johtavana ruokapalveluja tuottavana pohjoismaisena perheyhtiönä tuemme tarpeitasi ja haluamme tuottaa ravitsevaa laadukasta ruokaa lapsille, nuorille ja henkilökunnalle. Samalla täytämme palvelutasovaatimukset, yksinkertaistamme hallintoprosesseja ja hallitsemme ruoan ja logistiikan operatiivisia kustannuksia pidemmällä aikavälillä.

Linkki Amica-brändiin – herkullista ja edullista ruokaa huolehtivalla otteella.

Lisätietoja tarpeiden tunnistamisesta, tulosmittareista ja ratkaisuista löydät Ostajan oppaasta. Jos haluat keskustella muista ruokapalveluihin liittyvistä asioista, ota rohkeasti yhteyttä.