Kakkuleipurin uratarina Compass Groupilla

Rovaniemellä asuva Ville Kaartinen opiskelee lähiesimiehen ammattitutkintoon johtavassa valmennuksessa.

Rovaniemellä asuva Ville Kaartinen sai joulun alla yllättävän joululahjan. Hänen potentiaalinsa bongattiin tavallisessa työtilanteessa, ja pian hänelle tarjottiin opiskelupaikkaa Lähiesimiehen ammattitutkintoon johtavassa valmennuksessa.

Oli tavallinen talvinen työpäivä Rovaniemellä, Lapin yliopiston Felli-ravintolassa. Kassatarjoilija Ville-Verneri Kaartinen järjesti tuttuun tapaan yliopiston johdolle edustustarjoilua. Vieraana oli tällä kertaa Compass Groupin väkeä, ja Ville tunnisti joukosta opetusvideoilta tuttuja kasvoja.

"Minulle jäi tunne, että tarjoilu sujui oikein kivasti ja kaikki olivat tyytyväisiä. Tilaisuuden jälkeen kävin keräämässä astioita ja päädyin samalla vaihtamaan muutaman sanan asiakkuusjohtaja Kristiina Ramirezin kanssa", Ville muistelee.

Villen potentiaali oli kiinnittänyt asiakkuusjohtajan huomion, ja yllättäen Kristiina kysyi, kiinnostaako Villeä tulevaisuudessa esimiestyö. Sen jälkeen tapahtui asioita rytinällä: jo seuraavalla viikolla Ville sai puhelun, joka oli kuin yllättävä joululahja. Villelle tarjottiin paikkaa tammikuussa käynnistyvään valmennukseen, Lähiesimiehen ammattitutkintoa suorittamaan.

"Heti tammikuun 10. päivä olivat ensimmäiset lähipäivät Helsingissä. En ole vielä valmis esimies, mutta olen erittäin valmis opiskelemaan sellaiseksi. Siellähän sitä opitaan!"

 

Työtä kaupungista toiseen

Ville on oppinut ravintolatyön tähän asti käytännön kautta. Hän oli valmistunut matkailuvirkailijaksi, mutta hän alkoi kuitenkin tehdä vuokrafirman kautta keikkatöitä eri ravintoloissa Oulussa. Vähitellen moni Compass Groupin ravintola tuli tutuksi.

"Se oli hyvä tapa saada kokemusta ravintolatyöstä. Pääsin tutustumaan erilaisiin ravintoloihin, ja oli opettavaista mukautua uusiin työympäristöihin. Huomasi, että tässä oppii ja kehittyy koko ajan", Ville muistelee.

Jo varhaisessa vaiheessa Compass Groupin ravintoloissa huomattiin, että tällaisesta osaajasta kannattaa pitää kiinni. Ensin Ville sai vakituisen työn Nokian tehtaan ravintolassa Oulussa. Ja kun tyttöystävä lähti opiskelemaan Rovaniemelle, Villen oli helppo seurata perässä. Hän sai sisäisen siirron Lapin yliopiston ravintoloihin, Felliin ja Petronellaan.

"Maaliskuussa palaamme takaisin kotikaupunkiimme Ouluun, ja taas minua odottaa työpaikka siellä. Tällä kertaa pääsen Stora Enson tehtaan ravintolaan, joka on minulle entuudestaan tuttu paikka. On iso etu, että työnantaja tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä eri kaupungeissa ja erilaisissa paikoissa, elämäntilanteen mukaan."

 

Hyvin tehty työ vie eteenpäin

Villen tarina on hyvä esimerkki siitä, miten mahdollisuuksia löytyy talon sisältä, kun on asenne kohdallaan ja halu kehittyä.

"Olen aina hoitanut työni hyvin, joten on palkitsevaa nähdä, että se oma potentiaali on jossain huomattu. Olen tietysti iloinen ja yllättynyt, mutta samalla koen, että olen nämä mahdollisuudet työlläni ihan ansainnut!", Ville pohtii.

Samalla hän vinkkaa, että omasta kehittymisen halusta on hyvä kertoa lähiesimiehelle, joka voi auttaa mahdollisuuksien kartoittamisessa. Aina ei kannata jäädä odottamaan sellaista onnekasta sattumaa, joka Villen kohdalle joulun alla osui.

"Nämä Compass Groupin tarjoamat koulutukset ovat täydellinen tilaisuus. Siinä oppii uutta ja saa takataskuun ammattitutkinnon. Samalla voi koko ajan tehdä omaa vakituista työtä hyvällä työnantajalla."

Villen positiivisesta asenteesta voi ottaa oppia.

"Jokaisen kannattaa uskoa omaan potentiaaliinsa ja oppimisen kykyihin. Esimies auttaa oikean polun löytämisessä!"