Näemme ruuan ratkaisuna moniin ympäristöä ja yhteiskuntaa koetteleviin haasteisiin. Uskomme, että kasvisten käytön lisääminen hyödyttää sekä ihmisiä että koko planeettaa. Herkullisten kasvipohjaisten ruokien lisääminen lautasella auttaa pienentämään ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia ilman, että ruoan laadusta tai mausta tarvitsee tinkiä. 

Tavoitteemme

Olemme sitoutuneet lisäämään kasvipohjaisia vaihtoehtoja ravintoloissamme. Pyrimme tekemään ilmasto- ja ympäristöystävällisistä valinnoista kaikille asiakkaillemme mahdollisimman helppoja ja houkuttelevia!

Miten sen teemme?

Compass Groupin panostaminen kasviksiin näkyy niin ruokien esillepanossa, kokkien koulutuksessa kuin kasvisreseptien kehittämisessä.

Kehittämistyössä:
  • Panostamme kasvisruoan kehittämiseen: Reseptiikastamme vähintään 30 % on kasvispohjaista
  • Olemme mukana kasvisproteiinien kehittämistyössä
  • Olemme kehittäneet Wicked Rabbit -kasvisruokakonseptin 
Koulutuksessa:
  • Painotamme kokkien ammatillisessa koulutuksessa erityisesti kasvisten monipuoliseen käyttöön
Ravintoloissa:

Rohkaisemme asiakkaita valitsemaan kasvisruokaa eri keinoin:

  • Kerromme kasvisruoan ensimmäisenä ruokalistalla
  • Asetamme kasvisruoan ensimmäiseksi buffetiin tai linjastoon
  • Osassa ravintoloissa on jo käytössä päivän ilmastoystävällisimmän aterian merkintä
  • Kaikkien ruokalajien tuoteselosteissa on kerrottu ruokalajin hiilijalanjälki