Tekemillämme ruokavalinnoilla on merkittävä vaikutus meihin itseemme, ympäristöön ja myös liiketoimintaan – ruualla on merkitystä.

Haluamme tukea asiakkaitamme ja kuluttajia terveellisten ja vastuullisten elämäntapojen noudattamisessa. Terveelliset ateriat läpi koko ravintopäivän koostuvat ruoasta, jossa käytetään vähemmän sokeria, vähemmän rasvaa sekä vähemmän suolaa. Ne luovat pohjan ihmisten paremmille ruokavalinnoille ja tukevat siten tasapainoisen ravinnon ja elämän rakentamista. Kokonaisvaltainen hyvinvointi edellyttää kokonaisvaltaisia, tasapainoisia valintoja.

Vahva tutkimusnäyttö osoittaa myös, että runsaskuituinen, kasvipohjainen ruoka auttaa alentamaan useiden sairauksien riskiä. Lisäksi kasvipohjaisten elintarvikkeiden ilmastovaikutukset ovat huomattavasti liha- ja maitotuotteita vähäisempiä. Kehitämme tarjoomaamme heijastamaan kasvipohjaisen ruuan suotuisia vaikutuksia niin ihmisiin kuin ympäristöönkin.

Kuluttajien kiinnostus terveitä ja tasapainoisia elämäntapoja kohtaan kasvaa jatkuvasti, ja haluamme vastata tähän suuntaukseen: otamme huomioon kasvipohjaisen ruuan suotuiset vaikutukset ihmisiin ja ympäristöön ja kehitämme tarjoomaamme tämän pohjalta. Haluamme edistää asiakkaittemme ja ympäristön hyvinvointia tarjoamalla kestävän kehityksen mukaista hyvää ruokaa.  

Näemme ruuan ratkaisuna moniin ympäristöä ja yhteiskuntaa koetteleviin haasteisiin ja uskommekin, että kasvisten käytön lisääminen on hyväksi sekä ihmisille että koko planeetallemme.  Kasvisruokavalion tiukka noudattaminen tai vegaaniksi ryhtyminen eivät ole ainoita tapoja vaikuttaa. Myös pienillä teoilla on merkitystä. Esimerkiksi jo se, että kuluttaa vähemmän ympäristöä kuormittava ruokia, kuten punaista lihaa, on muutos parempaan. Uskomme, että ravintopitoisten kasvipohjaisten ruokien kulutuksen lisääminen auttaa pienentämään ruokavalion hiilijalanjälkeä ilman, että elämäntyyliä tarvitsee radikaalisti muuttaa.

Olemme ottaneet tärkeän askeleen ja sitoutuneet lisäämään kasvipohjaisten ruokien tarjoomaa ravintoloissamme. Olemme nykyaikainen vastuullinen ruokayhtiö, ja tämä on yksi tapa ohjata ja auttaa asiakkaita tekemään vastuullisia valintoja.

Tavoitteenamme on muun muassa, että vuoteen 2030 mennessä tarjoamamme ruoka on 100-prosenttisesti vastuullisesti hankittua ja kasvipohjaisten ruokien osuutta on lisätty.

  • tarjoamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita, laadusta tinkimättä
  • kannustamme ravintoloita lisäämään kasviksia ja vähentämään lihan osuutta
  • kehitämme uusia kasvis- ja kausireseptejä
  • sovellamme ”green nudging” ‑käytäntöä jokaisessa 1 200 ravintolassamme Pohjoismaissa
  • kehitämme ja laajennamme kasviskonsepteja
  • painotamme kokkien ammatillisessa koulutuksessa kasvisruokien valmistusta
  • tarjoamme kuluttajille lisää tietoa vastuullisuusaiheista.
  • tarjoamme kuluttajille lisää tietoa terveellisistä ruokavaihtoehdoista ja hyvinvointia tukevista valinnoista.

100%
Kaikissa suurimmissa maissamme on sokerin, suolan ja rasvan vähentämisohjelma