Ilmastoystävällinen ruoka

Me Compass Groupilla työskentelemme kestävämmän tulevaisuuden eteen. Vastuullisuus tarkoittaa meillä konkreettisia valintoja ympäristön, ihmisten hyvinvoinnin ja kestävämmän yhteiskunnan hyväksi. Olemme keskeinen toimija suomalaisessa elintarvikeketjussa ja ruokaan liittyvillä valinnoilla on olennainen vaikutus hiilijalanjälkeemme. Tästä syystä olemme ainutlaatuisessa asemassa, jossa voimme saada aikaan todellisia muutoksia.

 

Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan löytää ravintoloidemme ruokalistoilta juuri ne ilmastolle lempeimmät valinnat. Löydät päivän ruokalistaltamme vihreän hiilijalanjälkitarran tällaisten ruokien kohdalta tai ILM-merkinnän, joka kertoo annoksen olevan ilmastolle ystävällinen.

 

Compass Group Suomen tuoreen tutkimuksen mukaan neljännes suomalaisista on vähentänyt punaisen lihan syöntiä, ja lähes puolet suomalaisista suhtautuu positiivisesti ajatukseen kasvispainotteisempaan ruokavalioon siirtymisestä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kasvispainotteisuus valtavirtaistuu ja jopa neljännes suomalaisista on vähentänyt lihansyöntiä. Ilmastoruoistamme löytyy niin kasvisruokia kuin myös esimerkiksi broileria tai kalaa sisältäviä ruokia. Kasvata siis kasvisten osuutta vähitellen tai valitse kokonaan kasvisruoka.