Vaikuttamme ihmisiin, yhteiskuntaan ja elinkeinoihin paitsi oman toimintamme myös koko arvoketjun kautta, aina raaka-aineiden tuotannosta logistiikkaan ja hankintaan.

Kuluttajat ovat entistä huolestuneempia elintarviketuotannon vastuullisuudesta ja siitä, mistä raaka-aineet ovat peräisin. Me Compassilla haluamme olla mukana kehityksessä – yhdessä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, toimittajien ja tutkijayhteisön kanssa. Teemme paljon työtä varmistaaksemme, että toiminta on vastuullista koko arvoketjussa viljelijältä kuluttajille saakka.

Suurin osa aiheuttamistamme yhteiskunnallisista ja ympäristövaikutuksista johtuu käyttämistämme raaka-aineista. Vastuullinen hankinta on prosessi, jossa mahdollistamme ja varmistamme sen, että raaka-aineille asetetut kriteerit täyttyvät.  Olemme asettaneet kaikille toimittajille selkeät perusvaatimukset. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota tiettyjen tuotteiden, kuten kaakaon, palmuöljyn, kalan, kananmunien, viljan ja soijan arvoketjuihin.  Panostamme myös jäljitettävyyteen ja elintarviketurvallisuuteen tekemällä vastuullisia hankintoja ja suosimalla kestävän kehityksen mukaisia pakkausmateriaaleja.

”Vastuullisuudessa on paljolti kyse fiksujen valintojen tekemisestä ravintoloiden hankinnoissa ja toimiessamme koko arvoketjussa. Haluamme osallistua aktiivisesti vastuullisuudesta käytävään vuoropuheluun, ottaa kantaa ja kehittää ratkaisuja, jotka vastaavat aikamme maailmanlaajuisiin haasteisiin”, sanoo Compass Group Suomen hankintajohtaja Timo Ståhlström. ”Esimerkiksi siirrymme asteittain fossiilisesta öljystä valmistetuista kertakäyttötuotteista kestävän kehityksen mukaisiin pakkausmateriaaleihin, kuten kuitupohjaisiin ratkaisuihin”, hän lisää. Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteisiimme ja palveluihimme liittyviä valintoja.

Tavoitteemme on käyttää 100-prosenttisesti vastuullisesti hankittuja raaka-aineita vuoteen 2030 mennessä.

Me Compass Groupilla teemme useita toimenpiteitä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Näitä ovat muun muassa seuraavat:

  • Noudatamme WWF:n kalaopasta ja lisäämme vastuullisesti pyydetyn kalan osuutta. Emme koskaan käytä WWF:n uhanalaisten lajien listalla olevia lajeja.
  • Käytämme kestävän kehityksen mukaisesti hankittua palmuöljyä, kaakaota ja soijaa 100-prosenttisesti.
  • Käytämme ainoastaan muissa kuin häkkikanaoissa tuotettuja kananmunia vuoteen 2024 mennessä.
  • Otamme vastuullisuuden huomioon ruokalistojen suunnittelussa esimerkiksi suosimalla kauden mukaisia raaka-aineita.
  • Olemme sitoutuneet luopumaan fossiilisesta öljystä valmistetuista kertakäyttöisistä muovituotteista ravintoloissamme.
  • Aloitamme luopumalla muovisista pilleistä, aterimista ja kahvimukien kansista.
  • Yli 90 % ravintoloiden hankinnoista tehdään yhteisillä sopimuksilla. Näin varmistamme, että vastuullisten hankintojen osuus lisääntyy kaikissa ravintoloissamme.
  • Asetamme tavoitteita ja toimimme yhä vastuullisemmin raaka-ainehankinnoissa. Yritysvastuukysymykset otetaan huomioon vuosittain päivitettävissä kategoriasuunnitelmissa, ja negatiivisia vaikutuksia vähennetään jatkuvasti ravintoloiden hankintojen vaatimustenmukaisuuden ja seurannan avulla.
  • Teemme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme ja sidosryhmiemme kanssa ja pystymme näin tunnistamaan ne raaka-aineet, joiden vastuullisuuden varmistamisessa tarvitaan lisätoimenpiteitä.

100%
Kaikissa suurimmissa maissamme on eettistä kaupankäyntiä, sertifioidusti vastuullisia tai paikallisesti tuotettuja tuotteita tukevia ohjelmia.