Johtavana ruokapalvelutoimijana hankinnoillamme on merkittäviä vaikutuksia luontoon sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointiin. Teemme sinnikkäästi työtä yhä vastuullisempien hankintojen eteen.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on käyttää 100-prosenttisesti vastuullisesti hankittuja raaka-aineita vuoteen 2030 mennessä. Meille Compassilla vastuullisuus tarkoittaa tuotantoketjun läpinäkyvyyttä sekä ilmaston, ympäristön, eläinten ja ihmisten huomioimista tuotantoketjun kaikissa vaiheissa.

Miten sen teemme?

Varmistamme vastuullisten hankintojen osuuden ravintoloissamme tekemällä yli 90 % hankinnoistamme yhteisillä sopimuksilla. Käytämme ainoastaan auditoituja toimittajia.

Kotimaisuus

Suosimme kauden mukaisia ja kotimaisia raaka-aineita. Kotimaisten raaka-aineiden osuus ruoastamme on 60–70 %. Juurekset ja perunat ovat 100 % suomalaisia aina, kun sato sen sallii. Viljatuotteemme ovat lähes 100 % kotimaisia. Nestemäiset maitotaloustuotteet ja ruuanvalmistustuotteet ovat 100 % kotimaisia ja juustoista yli 65 % on kotimaisia.

Ulkomaalaiset tuotteet

Monet suositut ruoka-aineet, kuten riisi, eksoottiset hedelmät sekä kahvi, tee ja mausteet, ovat luonnollisesti ulkomaisia. Edellytämme tavarantoimittajilta tietoa niiden alkuperästä ja tuotanto-oloista läpi koko tuotantoketjun.

Kananmunat

Kananmunista 97 % on luomu- tai vapaan kanan munia. 

Kala

Noudatamme WWF:n kalaopasta kalahankinnoissa - käytämme vihreään ja osittain keltaiseen kategoriaan kuuluvia kalalajeja. Lisäämme jatkuvasti MSC-sertifioitujen hankintojen määrää. Kasvatamme myös kotimaisen kalan osuutta. Olemme tuoneet valikoimaan kotimaisesta kalasta valmistettuja tuotteita kuten haukipihvi, paistettu muikku sekä särkimurekepihvi.

Liha ja lihajalosteet

Tuore naudan-, porsaan- ja siipikarjan liha on 95 % kotimaista ja broileri on aina 100 % kotimaista. Valikoimamme koostuvat tunnettujen suomalaisten liha-alan yritysten tuotteista. Riistatuotteet ja lammas ovat saatavuussyistä pääosin ulkomaisia, jotka laskevat lihan kotimaisuusasteen 100 prosentista 90 prosenttiin.

Kaakao

Käytämme kestävän kehityksen mukaisesti hankittua kaakaota 100-prosenttisesti.

Palmuöljy

Käytämme kestävän kehityksen mukaisesti hankittua palmuöljyä 100-prosenttisesti.

Soija

Käytämme kestävän kehityksen mukaisesti hankittua ja sertifioitua soijaa 100-prosenttisesti. Valtaosa soijasta päätyy lautasillemme eläinten rehun kautta. Vastuullisen soijan sitoumus kattaa sekä suoraan ostetun soijan että lihan kautta rehuna käytetyn soijan.

Tiedämme, että joidenkin raaka-aineiden, kuten palmuöljyn tai soijan, hankinta voi johtaa metsien häviämiseen ja aavikoitumiseen. Siksi Compass Group konserni on myös aktiivinen jäsen kestävän palmuöljyn pyöreän pöydän (RSPO) ja vastuullisen soijan pyöreän pöydän (RTRS) jäsenistössä.