Johtavana ruokapalvelutoimijana hankinnoillamme on merkittäviä vaikutuksia ilmastoon, luontoon sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointiin. Teemme sinnikkäästi työtä yhä vastuullisempien hankintojen eteen.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on käyttää 100-prosenttisesti vastuullisesti hankittuja raaka-aineita vuoteen 2030 mennessä. Meille Compassilla vastuullisuus tarkoittaa tuotantoketjun läpinäkyvyyttä sekä ilmaston, luonnon, eläinten ja ihmisten huomioimista tuotantoketjun kaikissa vaiheissa.

Miten sen teemme?

Varmistamme vastuullisten hankintojen osuuden ravintoloissamme tekemällä yli 90 % hankinnoistamme yhteisillä sopimuksilla. Käytämme ainoastaan auditoituja toimittajia.

Kotimaisuus

Suosimme kauden mukaisia ja kotimaisia raaka-aineita. Kotimaisten raaka-aineiden osuus ruoastamme on 60–70 %.

Peruna, juurekset

Peruna ja juurekset ovat 100 % suomalaisia aina kun sato sen sallii.

Viljatuotteet

Viljatuotteemme ovat lähes 100 % kotimaisia.

Nestemäiset maitotuotteet

Nestemäiset maitotaloustuotteet ja ruuanvalmistustuotteet ovat 100 % kotimaisia.

Juustot

Juustoista yli 65 % on kotimaisia.

Ulkomaalaiset tuotteet

Monet suositut ruoka-aineet, kuten riisi, eksoottiset hedelmät sekä kahvi, tee ja mausteet, ovat luonnollisesti ulkomaisia. Edellytämme tavarantoimittajilta tietoa niiden alkuperästä ja tuotanto-oloista läpi koko tuotantoketjun.

Kananmunat

Kananmunista 97 % on luomu- tai vapaan kanan munia. 

Kala

Noudatamme WWF:n kalaopasta kalahankinnoissa - käytämme vihreään (suositeltavia) ja osittain keltaiseen (harkittavia) kategoriaan kuuluvia kalalajeja. Lisäämme jatkuvasti MSC-sertifioitujen hankintojen määrää. Kasvatamme myös kotimaisen kalan osuutta. Olemme tuoneet valikoimaan kotimaisesta kalasta valmistettuja tuotteita kuten paistettu muikku ja särkimurekepihvi.

Liha ja lihajalosteet

Kaikki tuore naudan, porsaan ja siipikarjan liha on 100% suomalaista. Myös käyttämämme broileri ja broilerijalosteet ovat 100% suomalaisia. Valikoimamme koostuvat luotettujen suomalaisten liha-alan yritysten tuotteista. Riistatuotteet ja lammas ovat saatavuussyistä pääosin ulkomaisia, siksi lihan kotimaisuusaste on 90 %.

Kaakao

Kaakao on 100 % kestävästi tuotettua.

Palmuöljy

Palmuöljy on 100 % kestävästi tuotettua. Compass Group konserni on kestävän palmuöljyn pyöreän pöydän (RSPO) jäsen.

Soija

Soija on 100 % kestävästi tuotettua. Compass Group konserni on vastuullisen soijan pyöreän pöydän (RTRS) jäsen.

Valtaosa soijasta päätyy lautasillemme eläinten rehun kautta. Noudattamamme vastuullisen soijan sitoumus kattaa sekä suoraan ostetun soijan että lihan kautta rehuna käytetyn soijan.